ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία κατά της κατασκευής ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2013, 22:36 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2013, 22:36
Διαμαρτυρία κατά της κατασκευής ΣΜΑ στην Ευκαρπία
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκέντρωση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής και μέλη του «Δικτύου 50», ενώ στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή μετέβησαν στο χώρο του εργοταξίου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας.

Συγκέντρωση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής και μέλη του «Δικτύου 50», ενώ στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή μετέβησαν στο χώρο του εργοταξίου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Μικροένταση επικράτησε όταν οι κάτοικοι θέλησαν να προχωρήσουν και να κρεμάσουν πανό με συνθήματα στο φράχτη του εργοταξίου.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις η αστυνομία δέχτηκε να οπισθοχωρήσουν οι δυνάμεις της από το μπλόκο πριν από το εργοτάξιο ως το χώρο του ΣΜΑ και επέτρεψε σε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να αναρτήσει πανό σε περίφραξή του. Στη συνέχεια η συγκέντρωση διαλύθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν, επικαλούμενοι και την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά, αφενός «να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις» και αφετέρου να συζητήσει ο ΦΟΣΔΑ σε ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου και του «Δικτύου 50», τα αιτήματά τους για κατασκευή μικρότερης δυναμικότητας ΣΜΑ, την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, τη δημιουργία αναπλάσεων στο σημείο, κ.α.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr