current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:49

Συμβουλές ομορφιάς για το ντους

Το ντους είναι μια απλή διαδικασία: Βρέχετε το σώμα, απλώνετε το καθαριστικό προϊόν, κάνετε αφρό και στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά το δέρμα σας. 
 

Δημοσίευση 09:49’
αρθρο-newpost

Το ντους είναι μια απλή διαδικασία: Βρέχετε το σώμα, απλώνετε το καθαριστικό προϊόν, κάνετε αφρό και στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά το δέρμα σας. 
 

Το ντους είναι μια απλή διαδικασία: Βρέχετε το σώμα, απλώνετε το καθαριστικό προϊόν, κάνετε αφρό και στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά το δέρμα σας. 

Υπάρχουν όμως και κάποια σημεία τα οποία είναι υπό αμφισβήτηση. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το χλώριο που υπάρχει στο νερό αλλοιώνει το χρώμα από τις ανταύγειες σας; Ότι το ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα; Ή ότι το πλαστικό σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα; 

Μπορεί να κάνουμε μπάνιο καθημερινά, αλλά δεν γνωρίζουμε μικρές κινήσεις που θα βοηθήσουν το δέρμα και τα μαλλιά μας να διατηρούνται ακόμη πιο υγιή. 

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Μικρές τροποποιήσεις αρκούν για να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Διαβάστε παρακάτω τα «tips» του αφρού…

– Ελέγξτε τα πλακάκια και την πόρτα του μπάνιου σας. Αν το νερό αφήνει σημάδια όταν στεγνώνει, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά σκληρό. Γι’ αυτό, φροντίστε να επιλέγετε ενυδατικά προϊόντα για το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σας. 

– Καλό είναι η θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Εάν έχετε σκοπό να παραμείνετε στο ντους για πάνω από 10 λεπτά, πριν μπείτε στο μπάνιο απλώστε σε ολόκληρο το σώμα σας body oil.

– Αντί για πλαστικό σφουγγάρι, χρησιμοποιήστε ένα υφασμάτινο γάντι.

– Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα peeling σώματος, από το λαιμό έως τις άκρες των δακτύλων.

– Πριν από το ξύρισμα απλώστε κρέμα. Χρησιμοποιήστε ένα ξυραφάκι που παίρνει ανταλλακτικό, για να περιορίσετε τα κοψίματα και τα κόκκινα σπυράκια.

– Αλλάξτε το «κλασικό» σαμπουάν σας με κάποιο που αφαιρεί το χλώριο. 

– Λουστείτε στο τέλος του μπάνιου. Μετά το σαμπουάν απλώστε conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών. Αφήστε το για 5 λεπτά: η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα βοηθήσει να διεισδύσουν καλύτερα τα δραστικά συστατικά.

– Καθαρίστε τα χέρια, τα πόδια και τη βουβωνική περιοχή με ένα πολύ κρεμώδες καθαριστικό. Για το πρόσωπο, από την άλλη, επιλέξτε ένα πολύ απαλό καθαριστικό. Δεν χρειάζεστε επιπλέον αφρόλουτρο. Το τρεχούμενο νερό αρκεί για να καθαρίσει το υπόλοιπο σώμα σας. 

– Έχετε χτενισμένα μαλλιά και δεν θέλετε να τα βρέξετε; Δέστε τα με μια υφασμάτινη πετσετέ μπαντάνα και από πάνω καλύψτε τα με το πλαστικό αδιάβροχο καπελάκι.


σχετικα αρθρα