current views are: 2

20 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση22:30

Σπιτική θεραπεία χεριών

Οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, σε συνδυασμό και με τη χρήση σαπουνιού, μπορούν να είναι ιδιαίτερα σκληροί με τα χέρια σας.

Δημοσίευση 22:30’
αρθρο-newpost

Οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, σε συνδυασμό και με τη χρήση σαπουνιού, μπορούν να είναι ιδιαίτερα σκληροί με τα χέρια σας.

Οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, σε συνδυασμό και με τη χρήση σαπουνιού, μπορούν να είναι ιδιαίτερα σκληροί με τα χέρια σας. Γι’αυτό θα ήταν καλό να αρχίσετε από τώρα να τα περιποιείστε. Δεν χρειάζεται ωστόσο να αγοράσετε απαραίτητα μία κρέμα χεριών, αφού διάφορα υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας μπορούν κάλλιστα να την αντικαταστήσουν!

Υλικά:

2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρές πλαστικές σακούλες
1 μπολ με ζεστό/χλιαρό νερό (αρκετά μεγάλο για να βάλετε μέσα και τα δυο σας χέρια)
λοσιόν χεριών
απόσταγμα βανίλιας (προαιρετικά)

Ρίχνετε πάνω από τον νεροχύτη τη ζάχαρη στην παλάμη σας και την τρίβετε στα χέρια σας για 30 δευτερόλεπτα. Ξεπλένετε τα χέρια σας και τα στεγνώνετε με μία πετσέτα. Αλείφετε τα χέρια με το ελαιόλαδο και τα περνάτε μέσα στις σακούλες. 

Βάζετε τα χέρια σας, που είναι πάντα τυλιγμένα με τις σακούλες, στο μπολ με το χλιαρό νερό και τα αφήνετε για 10′. Ξεπλένετε το ελαιόλαδο και στεγνώνετε τα χέρια σας. Περνάτε τα χέρια με τη λοσιόν κι αν θέλετε, το εσωτερικό του καρπών σας με λίγο απόσταγμα βανίλιας για να μυρίζετε όμορφα!


σχετικα αρθρα