current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:20

Ξεδιπλώνει το «κουβάρι» της… διασύνδεσης ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή

Με αμείωτους ρυθμούς ξεδιπλώνεται το μεγάλο κουβάρι της παρακρατικής δράσης της Χρυσής Αυγής με «συνδαιτυμόνες» στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στην υπόθεση των… συνεργών του Γιώργου Ρουπακιά στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις κλήσεις που δέχτηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 04:20’
αρθρο-newpost

Με αμείωτους ρυθμούς ξεδιπλώνεται το μεγάλο κουβάρι της παρακρατικής δράσης της Χρυσής Αυγής με «συνδαιτυμόνες» στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στην υπόθεση των… συνεργών του Γιώργου Ρουπακιά στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις κλήσεις που δέχτηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Με αμείωτους ρυθμούς ξεδιπλώνεται το μεγάλο κουβάρι της παρακρατικής δράσης της Χρυσής Αυγής με «συνδαιτυμόνες» στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στην υπόθεση των… συνεργών του Γιώργου Ρουπακιά στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις κλήσεις που δέχτηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε κομβικής σημασίας ζήτημα ανάγεται η σύλληψη αστυνομικού που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα, ενώ είχε διατελέσει φρουρός του βουλευτή της Χ.Α., Κώστα Μπαρμπαρούση, και εντοπίστηκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο με κράνη και αστυνομικό πηλίκιο. Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφοδοι των «άφθαρτων» της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικά τμήματα, όπως η χθεσινή στη Νίκαια, πρόκειται να συνεχιστούν σε Α.Τ. που βρίσκονται σε… ευαίσθητες περιοχές. Η εντολή για μηδενική ανοχή παρατυπιών και σχέσεων αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή είναι σαφής και θα ακολουθήσουν και νέες πρακτικές αντιμετώπισης σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το υπουργείο Ναυτιλίας με εφόδους αστυνομικών στο Λιμενικό για τα «ίχνη» της ακροδεξιάς οργάνωσης. Επόμενος σταθμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο «μέτωπο» των ανωτάτων κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ., και έπειτα από της εκκαθαρίσεις αξιωματικών από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, που προκάλεσαν αναταραχή και αντιδράσεις στους κόλπους της Αστυνομίας, η χθεσινή έφοδος ανδρών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας πυροδότησε το κλίμα στα εσωτερικά της Αστυνομίας. Αν και από τον έλεγχο των αστυνομικών σε αστυνομικούς με αφορμή καταγγελία για ένστολους του τμήματος που πίεζαν αλλοδαπούς για συμφωνία σε λαθρεμπόριο τσιγάρων δεν προέκυψε κάτι μεμπτό, η έρευνα για τους «θύλακες» της Χρυσής Αυγής έλαβε νέες διαστάσεις.

Στην γραμμή να «φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» για τον εντοπισμό των ενστόλων που συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή, η χθεσινή έρευνα «ξεχείλισε» το ποτήρι σύμφωνα με συνδικαλιστές και αγανακτισμένους αξιωματικούς που κάνουν λόγο για… καψόνια και στιγματισμό άνευ λόγου από την  ίδια την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηριστικά, η ΠΟΑΣΥ επιτίθεται στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον «επικοινωνιακό εντυπωσιασμό ενάντια στη Χρυσή Αυγή με θύμα το μαχόμενο αστυνομικό, ο οποίος μετατρέπεται πλέον σε Ιφιγένεια».

Όπως σχολιάζει η ΠΟΑΣΥ, «Η κοινή λογική του μέσου ανθρώπου υποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατόν εν μια νυκτί να «καθαιρείς», να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός Οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Εάν υπάρχουν αθέατα σημεία επιβάλλεται να φωτιστούν διότι διαφορετικά αφενός θυματοποιείται το Σώμα και οι Αστυνομικοί -για άλλη μια φορά- αφετέρου καταδεικνύεται επικοινωνιακή σκοπιμότητα.

Η ζημιά που προκαλείται από αυτό στη συνείδηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και δεν αναστρέφεται με τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομικής Ηγεσίας ότι είναι άσχετες οι μετακινήσεις με την τραγική επικαιρότητα.

Η ΕΚΑΜ π.χ. που ήταν η αιχμή του δόρατος στις πρόσφατα ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, με τραυματισμό στελέχους της σε συμπλοκή κατά την οποία εξουδετερώθηκε ένας από τους επικίνδυνους κακοποιούς, λαμβάνοντας τα εύσημα από την πολιτική και αστυνομική Ηγεσία, πώς ξαφνικά στιγματίζεται σήμερα μ’ αυτό τον τρόπο;

Αίφνης, ο Έλληνας Αστυνομικός δέχεται επί δικαίων και αδίκων μια ενορχηστρωμένη, επικοινωνιακή επίθεση που έτσι όπως εκτυλίσσεται δεν αποκλείεται να τον καταστήσει «ένοχο» ακόμα και για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής…
Αίφνης, η Ηγεσία, πολιτική και φυσική, ανακάλυψαν την «Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ.» και έδωσαν εντολή να πέσει βαρύς ο πέλεκυς…

Η απομάκρυνση Αστυνομικών με νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αποστολή της Αστυνομίας, γίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών εντός του Σώματος και όχι δια καρατομήσεων.

Η μεγαλύτερη πληγή που προκαλείται σήμερα είναι η περιθωριοποίηση του Σώματος και των Αστυνομικών. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα ολόκληρο Σώμα και τους εργαζόμενους αυτού κατά το δοκούν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις τρέχουσες εξελίξεις όσο τραγικές και δυσάρεστες κι αν είναι αυτές, που εν προκειμένω ενώ φαίνονταν στον ορίζοντα «πολλοί τις κοιτούσαν και λίγοι τις έβλεπαν».

Ποια μέλη της Χρυσής Αυγής «έδειξε» το κινητό του Ρουπακιά

Ως άτυπη συνέχεια των εξελίξεων στα ενδότερα της ΕΛ.ΑΣ, οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι πλήρως διαφωτιστικές για την δράση της Χρυσής Αυγής. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου απάντησε σε σοβαρά ερωτήματα των αρμόδιων αρχών, καθώς προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για πέντε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως μετείχαν στη συγκεκριμένη οργάνωση της δολοφονίας.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα προέρχονται από την οργάνωση του Συνδέσμου στη Νίκαια, ενώ υπάρχουν και επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.  Οι αρχές της Δικαιοσύνης αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για άλλα πρόσωπα εκτός από τα συγκεκριμένα έξι τα οποία έκαναν ή δέχθηκαν κλήσεις προς τον Γιώργο Ρουπακιά εκείνο το βράδυ της δολοφονίας.

Εκτός από τις καταγιστικές αυτές εξελίξεις, έρχονται και νέες αποκαλύψεις στην έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αξιόποινες ενέργειες της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της προσπάθειας να δέσουν βουλευτές με το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Βουρλιώτης σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στοιχειοθετήσει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και καταβάλλεται πλέον η προσπάθεια να καταθέσουν ενόρκως πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία σαφώς γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τον τρόπο που δρα ο σύνδεσμος.
 


σχετικα αρθρα