current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:40

Μάρτυρας – «κλειδί» στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Μάρτυρας – «κλειδί» πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ρίξει φως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταθέτοντας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη, που έχει αναλάβει τον φάκελο της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 06:40’
αρθρο-newpost

Μάρτυρας – «κλειδί» πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ρίξει φως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταθέτοντας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη, που έχει αναλάβει τον φάκελο της Χρυσής Αυγής.

Μάρτυρας – «κλειδί» πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ρίξει φως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταθέτοντας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη, που έχει αναλάβει τον φάκελο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω μάρτυρας- ο οποίος θα πιθανότατα να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θα ξετυλίξει το κουβάρι της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής την έρευνα για την κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα το κινητό του Ρουπακιά αποκάλυψε πέντε άτομα για τα οποία αναμένεται να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για ενδεχόμενη συμμετοχή στη δολοφονία, ενώ αναμένεται άρση του απορρήτου των συνομιλιών και για τα πέντε αυτά άτομα ώστε να διερευνηθεί με ποιους είχαν μιλήσει εκείνοι μετά ή και λίγο πριν απο΄τα τηλεφωνήματα με τον Ρουπακιά. 

Σήμερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς. 

Ο κ. Μαριάς μετά την κατάθεσή του δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει δείξει τεράστια ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή ενώ τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική «η τεράστια διείσδυση της Χρυσής Αυγής μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία». 

Χθες στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης δήλωσε: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, που αποδίδεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η διείσδυση της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό έχει έκταση: Δεν βλέπω τη βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πραγματικά τους θύλακες. Χρειάζεται εκδημοκρατισμός, όπως ομόθυμα θέλει η πλειοψηφία του λαού και των σωμάτων ασφαλείας, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας από την πλευρά του, αφού ολοκλήρωσε την μαρτυρική του κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΧΑ δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.
 
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής στου ως μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

«Η ΧΑ είναι μια ναζιστικού τύπου οργάνωση με εγκληματικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στη λειτουργία της, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική πολιτεία.

Το νομικό οπλοστάσιο έχει και δίνει δυνατότητες για την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων της. Πρέπει, για λόγους συμβολικούς αλλά και αξίας, να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να δοθεί ένα μήνυμα στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια ότι στη πατρίδα μας δεν μπορούν να λειτουργούν οργανώσεις και πρόσωπα που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να σημειώσουμε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια λέμε, ότι η ΧΑ είναι φασιστική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και πρέπει ο ελληνικός λαός, τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς να ξεσηκωθούν, να μην τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, να τους απομονώσουν και να μην τολμούν να εμφανιστούν πουθενά».


σχετικα αρθρα