current views are: 1

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:58

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος – Καταζητείται ο Παππάς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 05:58’
αρθρο-newpost

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την δικαστική έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Εκτελώντας από το πρωί του Σαββάτου εντάλματα σύλληψης που αφορούν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλαμβάνει βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, και οι βουλευτές, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός έπειτα από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι έφτασε στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος παραδόθηκε καθώς καταζητούνταν από το πρωί έπειτα από το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Από την Αστυνομία, καταζητείται, επίσης, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν.

Από τον έλεγχο της Αστυνομίας στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία παράνομα όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν για να γίνει βαλλιστική έρευνα. Πρόκειται για ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μια καραμπίνα. Επιπλέον βρέθηκαν 43.100 ευρώ, πλήθος φυσιγγιών για καραμπίνα και πυροβόλα όπλα, ενώ κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη, προσερχόμενος μόνος του στη ΓΑΔΑ, ενώ ο Γιώργος Γερμενής προσήλθε το πρωί στη ΓΑΔΑ αλλά δεν έχει βγει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Την ίδια ώρα, δύο αστυνομικοί εν ενεργεία βρίσκονται σύμφωνα με το πόρισμα στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη της. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και μία ανθυπαστυνόμος η οποία υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα. 

Συνολικά έχουν εκδοθεί εντάλματα για 26 στελέχη της Χρυσής Αυγής και έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Παππάς, και Νίκος Μίχος, οι οποίοι καταζητούνται.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο της κατηγορίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι,  πέντε ανθρωποκτονίες, βιαιοπραγίες κατά αλλοδαπών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Στο εννιασέλιδο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την Χρυσή Αυγή υπάρχει μεταξύ άλλων η καταγραφή της ιστορικής αναδρομής της οργάνωσης, η δομή και η λειτουργία της. Η δικογραφία είναι ογκοδέστατη και κύρια αποδιδόμενη κατηγορία μέχρι στους βουλευτές συλληφθέντες είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα στοιχεία από το πόρισμα δείχνουν και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που θα διερευνηθεί. Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 300 άρσεις απορρήτου. 

Ανάμεσα στα 19 στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, βρίσκεται ο Γιώργος Πατέλης, πρόεδρος της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νίκαιας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.


σχετικα αρθρα