current views are: 2

20 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση11:56

Aνατριχίλα – Μαρτυρίες για τον μικρό Μπεν στον καταυλισμό των Ρομά!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης από την Κω του μικρού Μπεν Νίνταμ φέρνει η εύρεση της Μαρίας στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. 

Δημοσίευση 11:56’
αρθρο-newpost

Νέα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης από την Κω του μικρού Μπεν Νίνταμ φέρνει η εύρεση της Μαρίας στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. 

Νέα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης από την Κω του μικρού Μπεν Νίνταμ φέρνει η εύρεση της Μαρίας στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sunday Mirror, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη της μητέρας του Μπεν, μαρτυρίες δείχνουν το παιδί να έχει υπάρξει στον ίδιο καταυλισμό τσιγγάνων που βρέθηκε και η Μαρία!

«Οι ελληνικές αρχές μας είπαν ότι οι τσιγγάνοι δεν αρπάζουν παιδιά, τώρα ξέρουν ότι το κάνουν», δηλώνει η 41χρονη Κέρι Ντίμαμ και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις την κάνουν αισιόδοξη πως μπορεί να βρει τον γιο της, που σήμερα θα είναι 24 ετών. 

Η μαρτυρία πως ο Μπεν ήταν στον καταυλισμό των Φαρσάλων έγινε από τον Αντώνη Μπέντζιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον καταυλισμό αναζητώντας τον δικό του γιο και είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με την οικογένεια του Μπεν, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία αλλά το στοιχείο δεν «ακολουθήθηκε» ποτέ! 

Η μαρτυρία του Μπέντζιου ήρθε σε γνώση της οικογένειας Νίνταμ όταν το 1996, οι παππούδες του παιδιού, Κριστίν και Έντι, τον επισκέφτηκαν στη φυλακή. Όπως αναφέρει η Sunday Mirror, τους είπε ότι ο Μπεν ζούσε με την οικογένεια Κερίμι, πασίγνωστη οικογένεια της Βέροιας. Είπε πως το ήξερε αυτό γιατί το 1991 απέδρασε από τη φυλακή και πήγε να πάρει τον γιο του, που έμενε με τη συγκεκριμένη οικογένεια. 

Ο Μπέντζιος υποστήριξε ότι τότε είδε τον Μπεν και όταν ρώτησε τον αρχηγό της οικογένειας του είπαν ότι «τον πήραν από την Κω». 

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρονται οι έξι λόγοι που η οικογένεια του Μπεν μπορεί να ελπίζει. Σε αυτό το δημοσίευμα περιλαμβάνονται έξι μαρτυρίες από την ημέρα εξαφάνισης του Μπεν μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με μία από αυτές τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι η ανακάλυψη της Μαρίας έγινε στην ίδια περιοχή όπου είχε θεαθεί ένα μικρό κατάξανθο αγόρι το 1995. Ο Στράτος Μπακιρτζής, είχε εντοπίσει ένα αγόρι στο οποίο ζούσε στη Θεσσαλονίκη σε μια οικογένεια αθίγγανων. Το παιδί, όπως είχε ειπωθεί τότε, είχε δοθεί σε τσιγγάνους καθώς είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του.

Παρά το γεγονός ότι η μαρτυρία αυτή, δεν δείχνει ότι το παιδί ήταν ο Μπεν, αναφέρει η εφημερίδα, ωστόσο καταδεικνύει την εμπορία παιδιών από Ρομά.

Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται μία ακόμη μαρτυρία ενός συνταξιούχου γιατρού το 2011 ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε δει το 1992 ένα παιδάκι, που του ανέφερε μερικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα και του είπε ότι το έλεγαν Μπεν. Το παιδί του είπε ότι ζούσε με μια τσιγγάνα η οποία δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Ο κ. Σωτήρης Παπαχριστοφόρου ανέφερε το περιστατικό στην τοπική αστυνομία της Λάρισας το 1992, ωστόσο η αστυνομία δεν είχε ενδιαφερθεί τότε, αφού δεν υπήρχε έγκλημα. 


σχετικα αρθρα