ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για την πραγματική ηλικία της «Μαρίας» αλλάζουν τα δεδομένα

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2013, 14:16 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2013, 14:31
Νέα στοιχεία για την πραγματική ηλικία της «Μαρίας» αλλάζουν τα δεδομένα
Facebook Twitter Whatsapp

H πρώτη εξέταση της μικρής Μαρίας έδειξε ότι πραγματική ηλικία της είναι μεταξύ πέντε και έξι ετών, γεγονός που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H πρώτη εξέταση της μικρής Μαρίας έδειξε ότι πραγματική ηλικία της είναι μεταξύ πέντε και έξι ετών, γεγονός που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 

Την ίδια ώρα, οι απολογίες σήμερα του μεσημέρι των «γονιών» της Μαρίας έριξαν ελάχιστο φως στην υπόθεση. 

Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

Εξάλλου,όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί, για ένα τέταρτο περίπου η απολογία του 39χρονου, αλλά τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Για το λόγο αυτό, η απολογία του συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ αυτή τη στιγμή απολογείται η 40χρονη σύντροφός του, η οποία παρουσιαζόταν ως μητέρα του παιδιού.

Όπως δήλωσε μια εκ των συνηγόρων του 39χρονου, αποκλειστικός στόχος της υπεράσπισης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η ταυτότητά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.

Επίσης, ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των αθιγγάνων με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων,για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

Μόλις ολοκληρωθεί και η απολογία και της 40χρονης ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα προφυλακιστούν.

 Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δυό αθίγγανοι «γονείς» υπέπεσαν σε σοβαρές αντιφάσεις κατά την ανακριτική διαδικασία στην αστυνομία υποστηρίζοντας αρχικά μεταξύ άλλων ότι το παιδί δεν το ήθελαν οι βιολογικοί του γονείς, ότι η αθίγγανη το γέννησε και ένας Καναδός είναι ο πατέρας.

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη μικρή Μαρία και δη γονέων από όλο τον κόσμο που τρέφουν ελπίδες ότι 4χρονη μπορεί να είναι το δικό τους χαμένο παιδί. Σε αυτό το πλαίσιο, δείγματα DNA γονέων από τουλάχιστον επτά χώρες έχουν αποσταλεί στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για γονείς που ζητούν να μάθουν αν η μικρή Μαρία είναι δικό τους παιδί. Υπενθυμίζεται ότι ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που έστειλε δείγμα DNA για έλεγχο συμβατότητας με την 4χρονη, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν ότι πρόκειται για τους βιολογικούς της γονείς. Το ζευγάρι είχε ενημερωθεί στο νοσοκομείο ότι το βρέφος τους έχασε τη μάχη με τη ζωή, αλλά όταν έκαναν την εκταφή διαπιστώθηκε ότι το φέρετρο ήταν άδειο. 

Εν τω μεταξύ σήμερα θα γίνει το επόμενο βήμα στις προσπάθειες των αρχών να βρουν τους βιολογικούς γονείς της Μαρίας, καθώς θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού που εμφανίζονταν ως γονείς του παιδιού.

Παράλληλα, χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και φιλοξενείται το κοριτσάκι, από ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που είχαν χάσει το παιδί τους το 2009, είτε περιπτώσεις ατόμων που τους είχαν πει πως το παιδί τους γεννήθηκε νεκρό.

Οι μέρες της Μαρίας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ήρεμη είναι πλέον η μικρή Μαρία, το 4χρονο αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και πλέον έχει μεταφερθεί σε ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συνεργάτη του «Χαμόγελου του Παιδιού» κύριο Αλεβίζο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Μαρία είναι ένα κορίτσι που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τάξη και στην καθαριότητα. Φροντίζει την υγιεινή της, νοιάζεται να έχει τις κούκλες της όμορφες, καθαρές και τακτοποιημένες.

Η μικρή είναι πρόθυμη να μάθει καινούρια πράγματα, εντάχθηκε αμέσως στην καινούργια της ζωή, και μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσει να παίρνει μέρος και στα μαθήματα που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού.