ΕΛΛΑΔΑ

NBC: «Αθίγγανη εκδιδόμενη από την Βουλγαρία η μητέρα της μικρής Μαρίας»

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2013, 10:15 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2013, 10:57
NBC: «Αθίγγανη εκδιδόμενη από την Βουλγαρία η μητέρα της μικρής Μαρίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Μια Βουλγάρα αθίγγανη εκδιδόμενη είναι η αληθινή μητέρα της μικρής Μαρίας όπως ισχυρίστηκε σε αποκλειστική της συνέντευξη στο NBC News η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια Βουλγάρα αθίγγανη εκδιδόμενη είναι η αληθινή μητέρα της μικρής Μαρίας όπως ισχυρίστηκε σε αποκλειστική της συνέντευξη στο NBC News η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή της.

Η Μαριέττα Παλάβρα επισήμανε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η ιερόδουλος και ο φίλος της που έφερε το όνομα Μιχάλης αναζητούσαν ένα σπίτι για το «ανεπιθύμητο» μωρό μεταξύ ντόπιων οικογενειών Ρομά.

Όπως είπε η δικηγόρος στη συνέντευξη που αναδημοσιεύει το ethnos, αρχικά το ζευγάρι δεν ήθελε το βρέφος γιατί ήδη είχε πέντε δικά του παιδιά. Τόνισε ότι ο Χρήστος Σαλής είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία και τάχθηκε εναντίον του να δεχθούν την πρόταση γιατί θα ήταν σαν να έφερνε μια βόμβα μέσα στο σπίτι του θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα η αστυνομία και ο κόσμος θα πρόσεχαν τη νέα έλευση και θα άρχιζαν να κάνουν ερωτήσεις.

Σημείωσε όμως η κυρία Παλάβρα ότι η γυναίκα του, η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου, επέμενε όταν κράτησε το μωρό στην αγκαλιά της.

«Είδε ότι έμοιαζε με μια κούκλα Μπάρμπι, μια καταπληκτική κούκλα Μπάρμπι. Και έκλαιγε στην αγκαλιά της. Και σκέφτηκε ότι δεν μπορει να το αφήσει. Δεν ήθελε να το αφήσει να πεθάνει ή να πέσει σε κακά χέρια. Γι' αυτό αποφάσισε να το κρατήσει, είπε η δικηγόρος του ζευγαριού».

Όπως ανέφερε, η τελευταία φορά που το ζευγάρι είδε την βιολογική μητέρα της Μαρίας ήταν ένα χρόνο πριν όταν σταμάτησε να την δει και την χαιρέτισε.

Η δικηγόρος του ζευγαριού που έχει προφυλακιστεί υπογράμμισε ότι το παιδί δέχθηκε πολύ καλή φροντίδα από τη νέα της οικογένεια, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι την έβγαλαν στον δρόμο για να ικετεύσει για βοήθεια, όπως ισχυρίστηκε η φιλανθρωπική οργάνωση που την φροντίζει τώρα.

Περιέγραψε μια σπαρακτική σκηνή, σύμφωνα με την οποία, χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολλοί αστυνομικοί για να αποχωριστεί η μικρή το ζευγάρι αρχικά.

Όταν μάλιστα ένας αστυνομικός φέρεται να προσέφερε στο κοριτσάκι λίγη σοκολάτα για να την ηρεμήσει, το πρώτο πράγμα που η δικηγόρος λέει ότι συνέβη ήταν να δώσει η μικρή κομμάτι σοκολάτας στην Ελευθερία Δημοπούλου για να την κάνει να νοιώσει καλύτερα.

Σημείωσε επίσης ότι το ζευγάρι ανησυχεί ιδιαίτερα για την Μαρία και κλαίει στην φυλακή. Αποκάλυψε επίσης ότι την περασμένη Κυριακή μίλησαν με τον «Μιχάλη» από την φυλακή αλλά έκτοτε τόσο αυτός όσο και η βιολογική της μητέρας έχουν εξαφανιστεί, γεγονός που σύμφωνα με την δικηγόρο το ζευγάρι των Ρομά αποδίδει στην αίσθηση πανικού λόγω της έκτασης που έχει λάβει η ιστορία.

Το NBC News επικοινώνησε με την αστυνομία η οποία χαρακτηρισέ πιθανό το ενδεχόμενο να είναι αληθινή η εκδοχή του ζευγαριού για την Βουλγάρα βιολογική μητέρα της Μαρίας, μετά και τις εξετάσεις DNA που δεν ταυτίζονται με κανένα από τα εξαφανισμένα παιδιά που αναζητάει διεθνώς η Interpol.