ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η έφεση της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2013, 17:26 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2013, 17:34
Απορρίφθηκε η έφεση της Αρετής Τσοχατζοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η έφεση ου είχε υποβάλει η Αρετή Τσοχατζοπούλου για την παράλειψη υποβολής πόθεν έσχες κατά τα έτη 2008 και 2009.

Αμετάβλητη παρέμεινε η ποινή των οκτώ μηνών φυλάκισης, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, που την καταδίκασε για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» ετών 2008 και 2009.

Το δικαστήριο δεν μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στην κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου -η οποία είχε διατελέσει διοικήτρια στο ΠΙΚΠΑ έως το 2006- κρίνοντας ότι εκ προθέσεως δεν υπέβαλε το 2008 και το 2009 δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ είχε υποβάλει το 2007.

Σύμφωνα με τον νόμο, η κ. Τσοχατζοπούλου είχε υποχρέωση υποβολής δηλώσεως περιουσιακής κατάστασης τρία έτη μετά την αποχώρησή της από το δημόσιο αξίωμα, που κατείχε.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο είχε δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινής τής Αρετής Τσοχατζοπούλου. Η ποινή που της επιβλήθηκε σήμερα είναι εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Στην απολογία της η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι παραμέλησε την υποχρέωσή της σε υποβολή δήλωσης, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το παιδί της και βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο συνήγορός της, Ι. Παγορόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι η εντολέας του δεν απέκρυψε στοιχεία και ότι υπέβαλε εκπρόθεσμα τις δηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται, ενώ τόνισε ότι το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει εξονυχιστικά τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η κ. Τσοχατζοπούλου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του πατέρα της την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr