ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο και σπατάλες Πρυτάνεων στην ΑΣΟΕΕ

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2011, 10:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξύλο και σπατάλες Πρυτάνεων στην ΑΣΟΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Άγριο ξύλο, καταγγελίες και .... κατάχρηση δημοσίου χρήματος από τις πρυτανικές αρχές είναι το σκηνικό που επικρατεί στο μεγαλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο της Αττικής, την ΑΣΟΕΕ.

Άγριο ξύλο, καταγγελίες και .... κατάχρηση δημοσίου χρήματος από τις πρυτανικές αρχές είναι το σκηνικό που επικρατεί στο μεγαλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο της Αττικής, την ΑΣΟΕΕ.

Την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους ενάντια στο μέτρο των σχολικών συγχωνεύσεων και η Δημόσια Παιδεία πλήττεται από την οικονομική κρίση, στα πανεπιστήμια της Αθήνας εκτυλίσσονται άγριοι ξυλοδαρμοί μεταξύ φοιτητών εξαιτίας...της κακοδιαχείρισης των πρυτανικών αρχών.

Ο λόγος για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου οι καταγγελίες φοιτητών κατά του Αντιπρύτανη, Ι. Κατσουλάκο και του Πρύτανη, Γρ. Πραστάκο, για κακοδιαχείριση των οικονομικών του πανεπιστημίου προς προσωπικό όφελος, έχουν σοβαρές λάβει διαστάσεις.

Μέλη της ΠΑΣΠ με έγγραφα που, όπως ισχυρίζονται έχουν στη διάθεσή τους , κατηγορούν τον αντιπρύτανη της σχολής ότι “χρεώνει” το Πανεπιστήμιο με 3.000 ευρώ το μήνα με το προσωπικό του τηλέφωνο καθώς και τα έξοδα για τις όποιες μετακινήσεις του εντός και εκτός Ελλάδας.Η κατάσταση οξύνθηκε όταν η εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είναι συμβεβλημένος ο κ. Κατσουλάκος απευθύνθηκε στην διοίκηση της σχολής για άμεση εξόφληση υπέρογκου ποσού για το κινητό του αντιπρύτανη.

Φυσικά, σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, το ποσό ξεχρεώθηκε με “έξοδα” του Πανεπιστημίου. Η φοιτητική παράταξη σε επιστολή της κατηγορεί την πρυτανεία για κακοδιαχείριση εις βάρος της δημόσιας παιδείας εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, όπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με επερώτησή της στη Βουλή ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για το ζήτημα.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ κατήγγειλε, ωστόσο, τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη και για παράνομη διπλοθεσία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Κατσουλάκος, εργαζόταν και στο Κτηματολόγιο Α.Ε. ( μέχρι να αναγκαστεί να παραιτηθεί πριν δύο εβδομάδες έπειτα από το “σκάνδαλο” που προκλήθηκε) λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς και απουσιάζοντας καθημερινά από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίσσονται την τελευταία εβδομάδα στους χώρους του πανεπιστήμιου με μέλη της παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να “παίζουν” άγριο ξύλο στους διαδρόμους με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο δύο φοιτητές!Οι μεν τάσσονται υπέρ της πρυτανείας, οι δε επιθυμούν διαφάνεια στα οικονομικά της σχολής. Η σχολή “έκλεισε” στις 11 και 14 Μαρτίου με πρυτανική απόφαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα, οι υπόλοιποι φοιτητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες και τα απίστευτα, αλλά “ελληνικά” συνεχίζονται εις βάρος της Δημόσιας Παιδείας.

Γαλάνη Αναστασία