ΕΛΛΑΔΑ

Τα λάθη, οι βιαστικές κινήσεις και τα ερωτήματα στην απαγωγή Καραμολέγκου

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2014, 07:19 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2014, 12:04
Τα λάθη, οι βιαστικές κινήσεις και τα ερωτήματα στην απαγωγή Καραμολέγκου
Facebook Twitter Whatsapp

Τα λάθη των απαγωγέων και η… απειρία τους σε συνδυασμό με την ψυχραιμία και την πειθώ του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου ήταν τα σημεία «κλειδιά» που οδήγησαν σε αίσιο τέλος την υπόθεση απαγωγής του ιδιοκτήτης της Καραμολέγκος Α.Ε. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα λάθη των απαγωγέων και η… απειρία τους σε συνδυασμό με την ψυχραιμία και την πειθώ του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου ήταν τα σημεία «κλειδιά» που οδήγησαν σε αίσιο τέλος την υπόθεση απαγωγής του ιδιοκτήτης της Καραμολέγκος Α.Ε. 

Τις κρίσιμες ώρες που η αστυνομία βρισκόταν κρυφά εν μέσω συνομιλιών των απαγωγέων με την οικογένεια για τα λύτρα και είχαν εντοπίσει μέσω του κινητού το σημείο όπου ο ένοπλος 37χρονος Μολδαβός κρατούσε τον 60χρονο επιχειρηματία, ο κ. Καραμολέγκος με ψυχραιμία εξηγούσε στον απαγωγέα του ότι η καλύτερη λύση είναι να παραδοθεί, ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Ο απαγωγέας πείστηκε καθώς κάτι είχε «στραβώσει» στην επιχείρηση, ενώ η… ομάδα χωρίστηκε σε δυάδες και μετακινούνταν πλέον σε διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα ο 37χρονος να μείνει μόνος του και να είναι πιο ευάλωτος. 

Ο Μολδαβός, που λέγεται ότι είχε εργαστεί παλαιότερα στην εταιρεία του επιχειρηματία, υπό την ασφυκτική πίεση της επικείμενης σύλληψής του, της αίσθησής του ότι ήταν ο… ριγμένος στην ομάδα απαγωγής, αλλά και της επιχειρηματολογίας του επιχειρηματία πείστηκε να παραδοθεί μαζί με τον οπλισμό του μάλιστα στο Α.Τ. Κερατέας. 

Την ίδια ώρα, δύο από τους συνεργούς του μετακινούνταν προς το Μαρκόπουλο, όπου έπειτα από μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ ο ένας συνελήφθη. Ωστόσο, ο εγκέφαλος της απαγωγής ακόμη αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. αν και οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στην πλήρη εξάρθρωση της υπόθεσης. 

Ένα από τα λάθη που έκαναν οι απαγωγείς ήταν ότι χωρίστηκαν σε ομάδες ως τρόπος αυτοπροστασίας και εύκολης διαφυγής αν επρόκειτο να τους πιάσουν, δεν είχαν συγκεκριμένο κρησφύγετο αλλά μετακινούνταν με διάφορα ΙΧ μαζί με τον επιχειρηματία, ενώ ήταν βιαστικοί στις κινήσεις τους σε σχέση με την παραλαβή των λύτρων για τα οποία και επέμεναν έντονα. 

Σχετικά με τα ερωτήματα που εγείρονται, είναι ότι ενώ οι δράστες είχαν στήσει προσεκτικά την ενέδρα στον επιχειρηματία, όταν επέστρεφε από την δουλειά στο σπίτι του, το βράδυ της Τρίτης, στη συνέχεια κινήθηκαν πανικόβλητα και βιαστικά. Είναι σχεδόν προφανές ότι στόχευαν μόνο σε μια «γερή μπάζα» για αυτό και δεν κακοποίησαν τον επιχειρηματία, ωστόσο του άσκησαν βία μέχρι να τον βάλουν στο πορτ μπακάζ του αυτοκινήτου τους. Παράλληλα, το γεγονός ότι οι δράστες προσποιήθηκαν ότι ενεπλάκησαν σε τροχαίο για να πείσουν τον κ. Καραμολέγκο να κατέβει από το αμάξι του και στη συνέχεια να τον απαγάγουν δείχνει ότι είχαν μελετήσει το σενάριό τους. 

Μάλιστα, οι κακοποιοί γνώριζαν καλά της συνήθειες του επιχειρηματία, όπως και το καθημερινό του δρομολόγιο, το οποίο και είχαν παρακολουθήσει καιρό πριν. Η… τεχνική τους προσιδιάζει και στην περίπτωση της απόπειρας απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου τον περασμένο μήνα και οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν ομοιότητες στους δράστες.
Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στο μεγαλύτερό της μέρος από το πολύ έμπειρο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και πολλά από τα ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν στις απολογίες των συλληφθέντων. 

Πως έγινε η απαγωγή- Όλο το χρονικό της υπόθεσης 

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο και συνέλαβαν και δεύτερο δράστη στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ ο τρίτος δράστης κατάφερε να διαφύγει. 

Να σημειωθεί πως πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των δραστών ήταν παλιά εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας απήχθη την Τρίτη γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο. 

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. 

Στην περιοχή του Γέρακα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν. 

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του.
Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν. 

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί. 

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.
Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

ΑΝ.ΓΑΛ.