ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τις μίζες θα δώσει ο Παναγιώτης Ευσταθίου

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2014, 18:32 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2014, 18:15
Νέα στοιχεία για τις μίζες θα δώσει ο Παναγιώτης Ευσταθίου
Facebook Twitter Whatsapp

Συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλημες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα Παναγιώτης Ευσταθίου. 

Συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλημες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα Παναγιώτης Ευσταθίου

Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την ίδια ώρα, ο ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ. Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.