ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Καραμολέγκος: «Είναι μία νέα μέρα - Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα» (Βίντεο)

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2014, 11:41 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2014, 12:30
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι μία νέα μέρα» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο αρτοβιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο προαύλιο του εργοστασίου του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είναι μία νέα μέρα» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο αρτοβιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο προαύλιο του εργοστασίου του.

Εισερχόμενος στο χώρο του εργοστασίου για πρώτη φορά μετά την απαγωγή του ο κ. Καραμολέγκος μίλησε στους δημοσιογράφους για την περιπέτεια που πέρασε.

«Ήθελα να σας μιλήσω, καταρχήν να δείτε και εσείς ότι είμαι καλά, ξέρω ότι θέλετε να ρωτήσετε πολλά, αλλά καταλάβετε ότι η θέση μου είναι πολύ δύσκολη. Θέλω να σας ευχαριστήσω που χειριστήκατε το θέμα με λεπτότητα, η έρευνα αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη για αυτό δεν μπορώ να απαντήσω στις πολύ σοβαρές ερωτήσεις που έχετε» δήλωσε ο κ. Καραμολέγκος.

Απαντώντας σε όσα ακούστηκαν σχετικά με τους απαγωγείς του επανέλαβε ότι οι δράστες δεν είχαν, ούτε έχουν καμία σχέση με την εταιρεία του, ενώ με δόση χιούμορ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα σχετικά με την ηλικία του.

«Είμαι 55 και όχι 60» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πως σώθηκε, ο αρτοβιομήχανος ανέφερε ότι σώθηκε χάρην της πίστης του. «Με έσωσε η πίστη μου, ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις» ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις σκέψεις που του ήρθαν στο μυαλό κατά τη διάρκεια που βρισκόταν κλεισμένος στο πορτ-μπαγκαζ απάντησε ότι «σκεφτόμουν πως να φύγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση» και πρόσθεσε ότι «η δύναμη ψυχής με βοήθησε πολύ».

Αναφερόμενος στην οικογένειά του μίλησε για Γολγοθά. «Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου, ο γιος μου, η μητέρα μου, οι άνθρωποι μου έχουν περάσει και αυτοί το δικό τους Γολγοθά» είπε ενώ σε ερώτηση για το ποια ήταν τα πρώτα λόγια που τους είπε όταν τους αντίκρυσε, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν ήταν λόγια, ήταν δάκρυα».

Επίσης δήλωσε περήφανος για τον γιο του ο οποίος βγήκε στο δρόμο να τον ψάξει όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Καταλήγοντας ο κ. Καραμολέγκος, δήλωσε ότι αισθάνεται καλά και ότι θα αναθεωρήσει πια, πολλά πράγματα για τη ζωή του.

«Ασθάνομαι καλά, θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλό. Φοβήθηκα πολύ, ο κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Αλλά με πίστη και με ψυχραιμία θα το ξεπεράσω. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και προβληματισμένοι» είπε.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων για τους δικούς του ανθρώπους, ο κ. Καραμολέγκος είπε ότι ήταν δύσκολο, γιατί και για εκείνους ήταν πρωτοφανή. «Εγώ ήμουν σε έναν άλλο κόσμο δεν ήξερα, δεν είχα καταλάβει κάτι από αυτά. Ήταν μεγάλη ανάγκη να πω στην Αστυνομία να πιάσουν τον άνθρωπο και να ηρεμήσουν».