current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση11:56

Για 5.000 ευρώ θα πουλούσε το βρέφος της

Για 5.000 ευρώ θα πουλούσε το μόλις 10 ημερών βρέφος της η μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη χθες μαζί με τους συνεργούς της για παράνομη πώληση βρέφους στην Μαγνησία.

Δημοσίευση 11:56’
αρθρο-newpost

Για 5.000 ευρώ θα πουλούσε το μόλις 10 ημερών βρέφος της η μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη χθες μαζί με τους συνεργούς της για παράνομη πώληση βρέφους στην Μαγνησία.

Για 5.000 ευρώ θα πουλούσε το μόλις 10 ημερών βρέφος της η μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη χθες μαζί με τους συνεργούς της για παράνομη πώληση βρέφους στην Μαγνησία.

Όπως προκύπτει από διευκρινιστική ανακοίνωση της Αστυνομίας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών αποτελούμενη από έξι μέλη, μεταξύ των οποίων ένας 53χρονος ημεδαπός δικηγόρος, μία 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών) και δύο γυναίκες (ηλικίας 33 και 66 ετών).

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης – που πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου – συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα έξι προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής – υποψήφιος πατέρας, 62χρονος ημεδαπός, ενώ απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ημερών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:

  • για τον 62χρονο ημεδαπό το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία,
  • για την 24χρονη μητέρα του βρέφους τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία, ενώ
  • για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία. 

Το χρονικό της υπόθεσης 

Στα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου του 2013, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο ημεδαπό με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα». Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.

Την (05-01-2013) η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, η 24χρονη επέστρεψε στην παραπάνω οικία, ενώ ο αλλοδαπός «μεσάζοντας» συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο ημεδαπό για επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.

Προχθές (16-01-2014) το απόγευμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό. Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος. Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατά την αποχώρησή του 62χρονου ημεδαπού, ορισμένοι από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά την οικία, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Άμεσα συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης, ενώ η μητέρα με το βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των (825) ευρώ και (100) δολαρίων Η.Π.Α., και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 62χρονου,
  • το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις (4) ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που βρέθηκαν στην κατοχή της μητέρας,
  • κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ που δόθηκε ως προκαταβολή στην αγοραπωλησία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου αλλοδαπού.
  • Χθες (17-01-2014) το πρωί συνελήφθη και ο ημεδαπός δικηγόρος, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με το μεσάζοντα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τέσσερις (4) φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών που τελέστηκαν μέσα στο έτος 2013, με βιολογικούς γονείς των υιοθετούμενων τέκνων Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις κι Έλληνες στην τέταρτη. Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για την περαιτέρω δικαστική εκτίμησή τους.
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το φορτιστή του.
  • Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και για τυχόν αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων παράνομων υιοθεσιών που μπορεί να έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν.

Σημειώνεται, ότι ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα, την 21-03-2006 στην περιοχή του Αλμυρού είχαν συλληφθεί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.

Για την περίπτωση αυτή είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.


σχετικα αρθρα