ΕΛΛΑΔΑ

Εκ νέου υποψήφιος για τον ΔΣΑ ο Αδαμόπουλος

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2014, 17:07 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2014, 17:07
Εκ νέου υποψήφιος για τον ΔΣΑ ο Αδαμόπουλος
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, θα κατέλθει στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας με τον συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» με ένα ανανεωμένο και ευρείας αποδοχής ψηφοδέλτιο υποψηφίων συμβούλων, όπως υπογραμμίζει.

Ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι το λειτούργημα του δικηγόρου «επιστημονικά και κλαδικά, στοχοποιήθηκε και απειλήθηκε η υπόστασή του, ενώ επιχειρήθηκε να απαξιωθεί το κύρος και η διαχρονική κοινωνική του προσφορά».

«Μέσα στα τρία χρόνια της θητείας μου στον ΔΣΑ έγιναν πολλά και τέθηκαν οι βάσεις για ακόμη περισσότερα» σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος και αναφέρεται στο έργο που επιτέλεσε ως πρόεδρος του ΔΣΑ, αυτή την τριετία.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει:

«Δεν ισχυρίζομαι ασφαλώς ότι ο Έλληνας δικηγόρος έχει σήμερα τη θέση που του αξίζει. Διακατέχομαι, όπως όλοι μας, από την ίδια ανασφάλεια για το παρόν και από την ίδια αγωνία για το μέλλον- προϊόν της κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας. Όταν όμως η Πατρίδα μας ορθοποδήσει, η ελληνική δικηγορία θα μπορέσει να ανακάμψει χάρη στους κοινούς μας αγώνες που την κράτησαν όρθια στις δύσκολες στιγμές που διανύσαμε- τον καθημερινό προσωπικό αγώνα καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική στάση θεσμικής μάχης και αξιοπρέπειας».

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των δικηγόρων της Αθήνας θα είναι για εμένα τιμή και κινητήριος δύναμη να εξακολουθήσω να εργάζομαι σκληρά για τους δεσμούς που μας συνδέουν» υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος και προσθέτει ότι περισσότερο από όλα «η δικηγορία έχει ανάγκη την ενεργό και δυναμική συμμετοχή μας, ανεξάρτητα από την επιλογή του καθενός, για να αντιστρέψουμε το κλίμα απάθειας και θεσμικής απαξίωσης που επιβάλλει η εποχή».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr