ΕΛΛΑΔΑ

Ποιους περιλαμβάνει η λίστα Παπαχρήστου για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2014, 19:06 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2014, 19:23
Ποιους περιλαμβάνει η λίστα Παπαχρήστου για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά
Facebook Twitter Whatsapp

Αστρονομικά ποσά εμφανίζονται στην περιβόητη λίστα που κατέσχεσαν οι ανακριτές από το γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αστρονομικά ποσά εμφανίζονται στην περιβόητη λίστα που κατέσχεσαν οι ανακριτές από το γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου.

Το περιεχόμενο της έχει ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» του Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες ια την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία Wegmann

Σύμφωνα με το protothema.gr, στη λίστα του Δημήτρη Παπαχρήστου περιλαμβάνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν από το 1999 έως και το 2007 προς φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρείες. Ακόμη, προκύπτει ότι οι καταβολές γίνονταν σε μετρητά, ενώ περιλαμβάνονται και λογαριασμοί ρέπος.

Ποια ονόματα περιλαμβάνονται

Στη λίστα εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, του γιου του κατηγορούμενου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία, Σπύρου Παπαχρήστου, καθώς και νέα πρόσωπα, που λάμβαναν μίζες και τα οποία οι δυο ανακριτές δεν αποκλείεται να καλέσουν για εξηγήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές έχουν ήδη στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορουμένους, όπως ο Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρος της Wegmann,  ο Σπύρος Παπαχρήστος αλλά και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός.

Νέα στοιχεία για τις διαδρομές μιζών έδωσε ο Κάντας

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Κάντας στη χθεσινή του απολογία φέρεται να περιέγραψε τις διαδρομές των παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά μέχρι να βρουν τους τελικούς αποδέκτες τους.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην ανάκριση στοιχεία για την πορεία που ακολουθούσαν οι «ωφέλιμες πληρωμές» που δόθηκαν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των γερμανικών αυτοκινούμενων πυροβόλων της εταιρείας Wegmann.

Ο κ. Κάντας, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το περιεχόμενο της λίστας -με εμβάσματα και πρόσωπα- του Δημήτρη Παπαχρήστου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην επιχείρηση «ξέπλυμα των μιζών» είχαν καθοριστικό ρόλο, εν γνώση της προέλευσης των χρημάτων, το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λιγνός και ο Σπύρος Μεταξάς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr