ΕΛΛΑΔΑ

Αδαμόπουλος: Θα δώσουμε μάχη για τη μείωση της φορολογίας

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2014, 11:21 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2014, 11:46
Αδαμόπουλος: Θα δώσουμε μάχη για τη μείωση της φορολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Στο έργο του στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών αλλά και στους στόχους της επόμενης τριετίας αναφέρεται σε δήωσή του ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή τις εκλογές για το νέο προεδρείο του Συλλόγου.

Στο έργο του στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών αλλά και στους στόχους της επόμενης τριετίας αναφέρεται σε δήωσή του ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή τις εκλογές για το νέο προεδρείο του Συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος στην νέα του θητεία θα συνεχίσει τη «μάχη» για τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ θα ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Συλλόγου και την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων, με στόχο τη μετάβαση της ελληνικής δικηγορίας στη νέα εποχή. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αδαμόπουλου: 

Την τριετία που πέρασε, με τη στήριξη της δικηγορικής κοινότητας Αθηνών αλλά και τη δημιουργική συνεργασία όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, ματαιώσαμε σειρά αντιδικηγορικών μεθοδεύσεων και θέσαμε τις βάσεις καινοτόμων δράσεων, με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και, εν γένει, στη βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας. Δίνοντας μια διαρκή θεσμική μάχη χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη διασφάλιση των αμοιβών μας και τη διατήρηση της δικηγορικής ύλης. 

Την τριετία που πέρασε, σταθήκαμε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Δικηγόρων της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε το ίδιο και την τετραετία που έρχεται χωρίς λαϊκισμούς, υπεύθυνα, ψύχραιμα, σταθερά και αποτελεσματικά. Και στη νέα θητεία μας θα λειτουργήσουμε ενωτικά, ως εντολοδόχοι όλου του δικηγορικού σώματος για τα δίκαια του λειτουργήματός μας και την υπεράσπιση των συνταγματικών κανόνων. 

Στη νέα θητεία συνεχίζουμε τη μάχη για να πετύχουμε τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, να ολοκληρώσουμε τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Συλλόγου μας και να επεκτείνουμε τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, με στόχο τη μετάβαση της ελληνικής δικηγορίας στη νέα εποχή. 

Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνουμε συγχρόνως θεσμικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του αριθμού των εισακτέων στις Νομικές Σχολές και συμβάλλουμε στη νέα θεσμική πραγματικότητα των εξετάσεων για τη λήψη της άδειας, επαγρυπνούμε για το νομικό καθεστώς των πολυεπαγγελματικών εταιριών και τη δήθεν «απελευθέρωση» ενός ήδη ελεύθερου και «ορθάνοικτου» επαγγέλματος, μεριμνούμε για τις ειδικές πληθυσμιακές κατηγορίες της δικηγορικής οικογένειας (ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι, μητέρες, έμμισθοι) και εκκινούμε την υλοποίηση της Λέσχης Δικηγόρων. 

Έχοντας συναίσθηση του θεσμικού μας ρόλου, δεν παύουμε να εργαζόμαστε για ένα σταθερό δικονομικό πλαίσιο, να προτείνουμε πρακτικές λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, να μετέχουμε ενεργά στις διεργασίες της ευρωπαϊκής δικηγορικής κοινότητας (CCBE) και να επαγρυπνούμε για τη νομιμότητα των μέτρων που επιδρούν στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα με αξιοπρέπεια, έστω κι αν αυτό μας στοίχισε. Λάβαμε το μήνυμα του πρώτου γύρου, κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά συγχρόνως θέτουμε την προεκλογική αντιπαράθεση σε προγραμματική βάση. Γιατί, όπως έχουμε τονίσει, πρόγραμμα δεν είναι ούτε η πλήρης άρνηση ούτε η απλή επαγγελία της αλλαγής. Είναι η πρόταση και η εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων μέσα σε μια ορισμένη δυσμενή πραγματικότητα.  

Στις 2 και 4 Μαρτίου, σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια. Για τη διατήρηση των κεκτημένων, την άρση των αδικιών, την αναβάθμιση του κύρους και της καθημερινότητάς μας.

Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr