ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2014, 21:18 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2014, 21:43
Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο αντίπαλός του και Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο αντίπαλός του και Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

Ο κ. Αλεξανδρής σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό».
Όπως τόνισε,  το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων.

«Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή» είπε και πρόσθεσε:

«Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστουν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θελουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Την απόφαση αυτή θελουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς».

Τι δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.»

Ο κ. Αδαμόπουλος επισήμανε ωστόσο ότι το αποτέλεσμα των δικηγορικών εκλογών είναι απόρροια «δικών μας λαθών για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής».

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε: 

«Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι’ αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ’ εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά.

Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε – εγώ και οι συνεργάτες μου – παρόντες και στη νέα εποχή».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr