current views are: 1

5 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:26

Αλλάζει όψη το κέντρο του Ηρακλείου

Αλλάζει όψη όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Δημοσίευση 10:26’
αρθρο-newpost

Αλλάζει όψη όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Αλλάζει όψη όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Σήμερα ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση σε εντυπωσιακή αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και αρκετοί πολίτες.

Γ. Κουράκης: Ολοκληρωμένη παρέμβαση                                      

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι η Πλατεία Ελευθερίας είναι ο Κεντρικός Ανοιχτός Δημόσιος Χώρος του Ηρακλείου που έχει συνδεθεί με όλες τις Ιστορικές, Πολιτικές αλλά και  Αρχιτεκτονικές και Πολεοδομικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη της Πόλης.

Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την Ανάπλαση και Ανακατασκευή της Πλατείας και γι’ αυτό μελετώνται και όλοι οι όμοροι Δημόσιοι Χώροι όπως, είναι η Πλατεία του Μουσείου, η Πλατεία Δασκαλογιάννη, η περιοχή στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και ο χώρος έξω από το Πάρκο Γεωργιάδη, ώστε να υπάρχει λειτουργική σύνδεσή όλων των χώρων.

Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι στις προτάσεις περιλαμβάνεται η ανάδειξη όλων των Μνημείων της περιοχής.

Η διαβούλευση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα,  πήραν το λόγο φορείς και πολίτες, ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις, έγιναν πολλές προτάσεις τις οποίες και κατέγραψε η μελετητική ομάδα.

Επίσης θα κατατεθούν από φορείς και πολίτες οι απόψεις τους εγγράφως, ενώ παράλληλα το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση Δήμου και μελετητικής ομάδας με επιμέρους φορείς (π.χ. Επιμελητήρια, Σύλλογο Ταξί, Σύλλογο Τουριστών Λεωφορείων, Αστικό ΚΤΕΛ, κ.α)

Χώρος πρασίνου το πάρκινγκ και ανάδειξη του μνημείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανακοίνωσε επίσης τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για τη Νότια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας εκεί που υπάρχει αδιαμόρφωτος χώρος και σήμερα λειτουργούν ιδιωτικό και δημοτικό πάρκινγκ, να τροποποιηθεί το Σχέδιο Πόλης και από Διοικητικό κέντρο που προβλέπεται σήμερα να χαρακτηρισθεί ως Δημόσιος Κοινόχρηστος χώρος Πρασίνου.

Μάλιστα πρότεινε η μελέτη για την Πλατεία Ελευθερίας να λάβει υπόψη της αυτή την πρόταση ώστε να συνδεθεί με την Βίγλα και τον Επίπρομαχώνα Vitturi.

Παράλληλα να αναδειχθεί και το κτίσμα του Ηρώου που ανεγέρθη το 1930 με την οικονομική στήριξη των Ηρακλειωτών για να τιμηθούν τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και οι Κρήτες ήρωες της Ελευθερίας.

Ολοκληρώνεται το Πολιτιστικό Κέντρο

Ο κ. Κουράκης με την ευκαιρία της παρουσίας πολιτών και φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο τους «ξενάγησε» νοερά  στο εντυπωσιακό κτίριο λέγοντάς τους ότι τα 2/3 του είναι έτοιμο για να δοθούν σε χρήση στους πολίτες. Τους ενημέρωσε επίσης ότι έχει ήδη προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την δημοπράτηση του εξοπλισμού της μεγάλης κεντρικής αίθουσας των 800 ατόμων, αλλά και της βοηθητικής αίθουσας.


σχετικα αρθρα