current views are: 1

28 Απριλίου 2014
Δημοσίευση17:17

Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας φέρεται να αποδίδει το τραγικό δυστύχημα ο πατέρας του 13χρονου που έχασε τη ζωή του χθες στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Δημοσίευση 17:17’
αρθρο-newpost

Στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας φέρεται να αποδίδει το τραγικό δυστύχημα ο πατέρας του 13χρονου που έχασε τη ζωή του χθες στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ευθύνες στον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ στο Ελληνικό που χθες αποτέλεσε το τραγικό σκηνικό όπου έχασε την ζωή του ένα δεκατριάχρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του, επιρρίπτει στην κατάθεσή του ο πατέρας των δύο παιδιών.

Ο 45χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος με αποτέλεσμα όσα τραγικά έγιναν χθες μετά τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

Σε ερώτηση των αστυνομικών για το αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για την τραγωδία στο πάρκο, ο 45χρονος απάντησε: «Ναι, τον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».

Στις καταθέσεις τους όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρονται σε έναν «ανεμοστρόβιλο που σήκωσε την μπάλα με τα παιδιά ψηλά στον αέρα».

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται έγγραφο εταιρείας ελέγχου πιστοποίησης των παιχνιδιών του Λούνα Παρκ, ο οποίος φαίνεται να διενεργήθηκε στον Ασπρόπυργο , στο οποίο τα παιχνίδια «κρίνονται κατάλληλα για λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο του 2013».

Δείτε τι υποστηρίζει ο δικηγόρος των συλληφθέντων: