current views are: 2

29 Απριλίου 2014
Δημοσίευση03:57

Σήμερα η κηδεία του 13χρονου παδιού που χάθηκε στο «φονικό» λούνα παρκ

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται το μεσημέρι της Τρίτης, το 13χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του στο φουσκωτό παιχνίδι, στο λούνα παρκ του Ελληνικού.

Δημοσίευση 03:57’
αρθρο-newpost

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται το μεσημέρι της Τρίτης, το 13χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του στο φουσκωτό παιχνίδι, στο λούνα παρκ του Ελληνικού.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται το μεσημέρι της Τρίτης, το 13χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του στο φουσκωτό παιχνίδι, στο λούνα παρκ του Ελληνικού.
 
Την ίδια ώρα, σταθεροποιείται η κατάσταση της 9χρονης αδελφής του που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Μετά την κηδεία του παιδιού, δημοτικοί σύμβουλοι που ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους από σεβασμό στην οικογένεια, ετοιμάζονται για τη συνέχεια. Επιρρίτπουν ευθύνες στο δήμαρχο και την παράταξή του για το γεγονός ότι μίσθωσε το χώρο σε ιδιώτη, εννοώ τον είχαν προειδοποιήσει, από το 2012, ότι είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους επιχειρήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι δεν φρόντισε να ελέγξει τον ενοικιαστή ενώ άφησε το λούνα παρκ να λειτουργεί χωρίς άδεια.
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost θα συνεχίσουν να τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και η έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που, μετά την παρέμβαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βρεθούν στο δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης για να ελέγξουν ό,τι αφορά στη σχέση της δημοτικής αρχής με το συγκεκριμένο επιχειρηματία.
 

Η μαρτυρία του πατέρα

 
Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».
 
Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.
 
Σε ερώτηση των αστυνομικών για το αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για την τραγωδία στο πάρκο, ο 45χρονος απάντησε: «Ναι, τον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».
 

TUV: Εμείς είχαμε δώσει άδεια σε λούνα παρκ στον Ασπρόπυργο

 
Την ίδια ώρα ο φορέας επιθεωρήσεων – πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε διευκρινιστική του ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστύχημααναφέρει ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση του δεν φέρει καμία πιστοποίηση του. Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, σημείωνει, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό. 

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

 «Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013. Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει:

-Μία 8γωνη πισίνα

-Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας

-Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων

-Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου

-Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο

 Το συμβάν συνέβη σε:

-Παραλληλόγραμμη πισίνα

-Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου

-Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη

-Παιχνίδι χρώματος μπλε

-Παιχνίδι στο Ελληνικό».

Στην ανακοίνωση ο φορέας πιστοποιήσεων εκφράζει τη βαθιά και απεριόριστη λύπη του για το τραγικό γεγονός και τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

 

 

σχετικα αρθρα