ΕΛΛΑΔΑ

Λιποθύμησε ο Μπούκουρας - «Επιχείρησα να αυτοκτονήσω»

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2014, 14:19 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2014, 16:19
Λιποθύμησε ο Μπούκουρας - «Επιχείρησα να αυτοκτονήσω»
Facebook Twitter Whatsapp

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Μετά το ξέσπασμά του στη Βουλή όπου είχε βάλει τα κλάμματα φωνάζοντας «δεν είμαι ναζιστής» ο κ. Μπούκουρας προκάλεσε νέο επεισόδιο, αυτή την φορά στο γραφείο των ανακριτριών για την υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Στη διάρκεια της απολογίας του κ. Μπούκουρας λιποθύμησε και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας  έκανε λόγο για μεθόδους «Ιεράς Εξέτασης» από τις ανακρίτριες. Συγκεκριμένα είπε ο κ. Κούγιας πως οι ανακρίτριες άσκησαν μεγάλη πίεση προκειμένου να μιλήσει για την εγκληματική οργάνωση, την ώρα που ο Στάθης Μπούκουρας τους έλεγε «δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζω».

Ο κ.Κούγιας πρόσθεσε πως ο πελάτης του είναι αθώος και τόνισε ότι σίγουρα έχουν τελέσθεί εγκληματικές πράξεις από κάποιους, αλλά όχι από τον εντολέα του. 

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτριών: 

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες, τις μέχρι τώρα και δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο και δηλώνω παντελώς αθώος. Δεν μπορώ να παραμείνω άλλο και θέλω να αποχωρήσω». 

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, ο βουλευτής απάντησε: 

«Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;». 

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές. Μετά το πέρας της διαδικασίας, σε δηλώσεις του ο συνήγορος του βουλευτή έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση» και υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν ανήκει σ' αυτούς ο εντολέας του.