ΕΛΛΑΔΑ

Μετεξεταστέοι 4 στους 10 μαθητές της Α΄ Λυκείου!

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2014, 10:14 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2014, 10:37
Μετεξεταστέοι 4 στους 10 μαθητές της Α΄ Λυκείου!
Facebook Twitter Whatsapp

Στοιχεία - σοκ καταγράφονται στα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου που φέτος διεξήχθησαν για πρώτη φορά κατά 50% της Τράπεζας Θεμάτων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοιχεία - σοκ καταγράφονται στα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου που φέτος διεξήχθησαν για πρώτη φορά κατά 50% της Τράπεζας Θεμάτων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» φέτος καταγράφηκε βαθμολογικό «βατερλώ» σε μία σειρά βασικών μαθημάτων με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές το ποσοστό των μετεξεταστέων να ανέρχεται στο 40%!

Εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής που φέτος αυστηροποιήθηκε και δευτερευόντως λόγω της Τράπεζας Θεμάτων, παρατηρούνται υψηλά ποσοστά μαθητών που θα κληθούν να εξεταστούν και πάλι τον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από αρκετά σχολεία, φαίνεται πως σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, τα Εξάρχεια, ο Βύρωνας, η Κυψέλη, τα Πατήσια, το Γαλάτσι κ.α. το 35 με 40% των παιδιών «κόπηκε» τουλάχιστον σε ένα από τα πέντε βασικά μαθήματα για τα οποία απαιτείται βαθμός (συνυπολογισμός γραπτού και προφορικού) τουλάχιστον 10.

Το ποσοστό των μετεξεταστέων εκτινάσσεται σε πολλές περιοχές όπως αναφέρουν καθηγητές στην εφημερίδα Έθνος, καθώς μέχρι πέρυσι για να προαχθεί ένας μαθητής από την Α΄στη Τάξη θα έπρεπε να έχει συγκεντρώσει μέσο όρο τουλάχιστον 9,5 ανεξάρτητα εάν είχε «κοπεί» σε κάποιο μάθημα.

Φέτος όμως το σύστημα προαγωγής έγινε πιο αυστηρό και οι μαθητές πρέπει να έχουν συγκεντρώσει σε κάθε ένα από τα 5 βασικά μαθήματα (Άλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία) τουλάχιστον 10. Λόγω του νέου συστήματος υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών με μέσο όρο 15 και 16 που «κόβονται» σε ένα ή και περισσότερα μαθήματα για τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr