ΕΛΛΑΔΑ

Άγνοια για την «κλοπή» θεμάτων δηλώνει στο newpost το υπουργείο Παιδείας (Βίντεο)

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2014, 13:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2014, 13:17
Άγνοια για την «κλοπή» θεμάτων δηλώνει  στο newpost το υπουργείο Παιδείας (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Την πλήρη άγνοια του υπουργείου Παιδείας για τις αποκαλύψεις σχετικά με την «κλοπή» των θεμάτων της Άλγεβρας από μεγάλο ιδιωτικό λύκειο της Αθήνας, μεταφέρει, μιλώντας στο newpost ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Την πλήρη άγνοια του υπουργείου Παιδείας για τις αποκαλύψεις σχετικά με την «κλοπή» των θεμάτων της Άλγεβρας από μεγάλο ιδιωτικό λύκειο της Αθήνας, μεταφέρει, μιλώντας στο newpost ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζει πως δεν υπάρχει, προς το υπουργείο, καμία καταγγελία και διαβεβαιώνει για την άμεση αντίδραση σε περίπτωση που ενημερωθεί επισήμως, όπως λέει, για το περιστατικό.

Παράλληλα τονίζει ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στηρίζει το θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων, αναμένοντας τον πρώτο... απολογισμό, προκειμένου να διορθωθούν όποια λάθη και δυσλειτουργίες.

Πάντως, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα επιμένουν ότι έχουν εγκαίρως ενημερώσει το υπουργείο για το «κρυφό σχολειό» που στήθηκε στις σχολικές αίθουσες ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, με τα «κλεμμένα» ερωτήματα της Τράπεζας Θεμάτων.  

Το ιστορικό της «κλοπής»  

Όπως έχει περιγράψει στο newpost, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός:

«Κάθε σχολείο δηλώνει ποιο μάθημα θα εξεταστεί την κάθε ημέρα. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε δηλώσει Δευτέρα - Άλγεβρα, Τετάρτη - Χημεία. Το υπουργείο τους έδωσε τον κωδικό τη Δευτέρα, άνοιξαν την Τράπεζα Θεμάτων, πήραν τα ερωτήματα της Άλγεβρας, αλλά εξέτασαν Θρησκευτικά, που είναι ενδοσχολικό και όχι πανελλαδικών εξετάσεων μάθημα. Την Τρίτη τους δίδαξαν τα ερωτήματα της Άλγεβρας που πήραν από την Τράπεζα Θεμάτων. Την Τετάρτη τους εξέτασαν στην Άλγεβρα και ταυτόχρονα άνοιξαν την Τράπεζα Θεμάτων και πήραν ερωτήματα της Χημείας, την οποία υποτίθεται εκείνη την ώρα εξέταζαν. Την Πέμπτη τους δίδαξαν τα ερωτήματα της Χημείας, την Παρασκευή τους εξέτασαν».

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τη στιγμή μάλιστα που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα διορθωμένα διαγωνίσματα, φαίνεται πως το 40% των μαθητών της πρώτης τάξης των δημόσιων λυκείων απέτυχαν στην Άλγεβρα και μένουν μετεξεταστέοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr