current views are: 2

1 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:05

Επίσχεση εργασίας στις κλινικές – Διαμαρτυρίες γιατρών και φαρμακοποιών

Επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας αρχίζουν οι ιδιωτικές κλινικές την ερχόμενη Πέμπτη.

Δημοσίευση 15:05’
αρθρο-newpost

Επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας αρχίζουν οι ιδιωτικές κλινικές την ερχόμενη Πέμπτη.

Επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας αρχίζουν οι ιδιωτικές κλινικές την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών δεν γίνονται αποδεκτά τα μέτρα τής υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) και του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων (claw back).

Έτσι δεν θα δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ ενώ «παγώνει» η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

Ταυτόχρονα οι κλινικάρχες ενημέρωσαν ότι θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους, ενώ από την επίσχεση εξαιρούνται οι ασθενείς σε αιμοκάθαρση, διότι αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικό πληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχή Οκτώβριο. 

Στα «κάγκελα» γιατροί και φαρμακοποιοί 

Το «μέτωπο» συμπληρώνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την παρέμβασή του, προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή ρύθμιση με την οποία «θα αποκαθίστανται όλες οι άδικες μισθολογικές περικοπές, οι οποίες επιβλήθηκαν από το 2012 στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο».

Με τη σειρά τους οι φαρμακοποιοί απαιτούν την άμεση εξόφληση φαρμάκων του μηνός Μαρτίου, για την οποία, όπως αναφέρουν, παρατηρείται καθυστέρηση.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν επιφυλάξεις για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων, επισημαίνοντας ότι «κοινωνική πολιτική στην υγεία χωρίς αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης πάνω από τα 2 δισ., δεν μπορεί να γίνει. Φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους δεν μπορεί να δοθεί, στερώντας τα φάρμακα από τους ασφαλισμένους, και τούμπαλιν».


σχετικα αρθρα