current views are: 1

3 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:08

Έξι χρόνια φυλακή επειδή τον άφησε παράλυτο

Με έξι χρόνια κάθειρξη τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Λαμίας έναν 20χρονο διότι σε ηλικία 16 ετών τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του και του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του. Το τραγικό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Δημοσίευση 17:08’
αρθρο-newpost

Με έξι χρόνια κάθειρξη τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Λαμίας έναν 20χρονο διότι σε ηλικία 16 ετών τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του και του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του. Το τραγικό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Με έξι χρόνια κάθειρξη τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Λαμίας έναν 20χρονο διότι σε ηλικία 16 ετών τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του και του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του. Το τραγικό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Αρχικά το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε μετατρέψει την κατηγορία για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε «βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη» με συνέπεια να επιβάλει στον τότε 19χρονο στρατιώτη «παροχή κοινωφελούς εργασίας ενος έτους».

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων κατέθεσε έφεση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικήτας Θεολογίτης έναν μήνα μετά, η οποία και κρίθηκε θετικά από τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας Κ. Χρυσοβέργη, με συνέπεια η υπόθεση να εκδικαστεί χθες Τετάρτη από μηδενική βάση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζωντάνεψαν πάλι οι μνήμες της συμπλοκής των τότε εφήβων, στον εσωτερικό χώρο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Λαμίας, συμπλοκή, που είχε σαν συνέπεια ένας εκ των δύο να χτυπήσει στο κεφάλι και να μείνει παράλυτος.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής το θύμα έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, που είχε τσιμεντένιο δάπεδο, και χτύπησε στο κεφάλι με συνέπεια να υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες, να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι και να νοσηλεύεται όλα τα επόμενα χρόνια σε διάφορα κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην απολογία του, σήμερα, ο 20χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε από πρόθεση τον συνομήλικό του και ισχυρίστηκε ότι εκείνος «παραπάτησε» και «έπεσε». Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη συμπλοκή χωρίς όμως να καταθέτουν ότι είδαν τον κατηγορούμενο να σπρώχνει τον συνομήλικό του στο κενό.

Παρά τη μεταμέλεια που δήλωσε ο 20χρονος, η έδρα δεν πείστηκε, τον έκρινε ένοχο για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Οι συνήγοροί του δηλώνουν ότι θα καταθέσουν αναίρεση θεωρώντας την ποινή ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο 20χρονος κρατείται στην ΑΔ Φθιώτιδας και αύριο θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί.


σχετικα αρθρα