current views are: 26

6 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:50

Τα 10 λάθη της αποτρίχωσης

Υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να κάνετε την αποτρίχωση… παιχνιδάκι!

Δημοσίευση 17:50’
αρθρο-newpost

Υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να κάνετε την αποτρίχωση… παιχνιδάκι!

Υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να κάνετε την αποτρίχωση… παιχνιδάκι!

Λάθος Νο 1: Δεν κάνετε απολέπιση!

Το Α και το Ω στο ξύρισμα είναι η απολέπιση! Πρέπει να το χωνέψετε! Βάλτε το σ’ένα post-it και κολλήστε το στον καθρέφτη του μπάνιου σας για να το βλέπετε κάθε φορά που θέλετε να ξυριστείτε! 

Η απολέπιση είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στις τριχούλες που γυρνάνε προς τα μέσα, σε όποιο είδος αποτρίχωσης κι αν επιλέγετε. Γι’αυτό, λοιπόν, πριν κάνετε την αποτρίχωση απολεπίστε την περιοχή μ’ένα απαλό scrub. 

Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μετά το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε σύμφωνα με το faysbook.gr, μία καθημερινή λοσιόν σώματος με άλφα-υδροξύ οξέα, τα λεγόμενα AHAs, τα οποία θα αποτρέψουν τις τρίχες απ’το να παγιδευτούν κάτω απ’το δέρμα. Εάν είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξή τους μετά από κερί, τότε απλώστε τη λοσιόν 2 μέρες πριν και 3 μέρες μετά την αποτρίχωση.

Λάθος Νο 2: Τεντώνετε το πρόσωπό σας όταν βγάζετε τα φρύδια σας!

Όταν βγάζετε τα φρύδια σας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε να κάνετε γκριμάτσες στον καθρέφτη! Το να σηκώσετε τα φρύδια σας, στρεβλώνει το φυσικό τους σχήμα και δεν πετυχαίνει η ανάλογη συμμετρία που προσπαθείτε να κάνετε. 

Χαλαρώστε το πρόσωπό σας, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο κι αν ανησυχείτε για τον πόνο, απλά περάστε ένα παγάκι πρώτα, ώστε να μουδιάσει η περιοχή και να μην πονάτε.

Λάθος Νο 3: Ξύρισμα πρωί-πρωί!

Το ξύρισμα στο τέλος του ντους το πρωί εξοικονομεί χρόνο, αλλά δεν αποδίδει το καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν κοιμάστε τα πόδια σας πρήζονται ελαφρώς, με αποτέλεσμα να κρύβεται ένα μέρος των τριχών. Γι’ αυτό ξυριστείτε το βράδυ για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και τα πόδια σας απαλά σα βελούδο.

Λάθος Νο 4: Ξύρισμα κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου!

Το να μουλιάζετε σε ζεστό νερό κάνει τα πόδια σας προσωρινά ευάλωτα, γι’αυτό μη βάζετε ξυραφάκι όσο είναι ακόμα ζεστά και μαλακά. Δείτε το κι απ’την άλλη πλευρά…Πόσο αναζωογονητικό είναι τελικά το μπάνιο, αν έχετε στο νου σας το ξύρισμα;

Λάθος Νο 5: Ξύρισμα με χρησιμοποιημένο ξυραφάκι!

Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν το ίδιο ξυραφάκι στο μπάνιο για μέρες, εβδομάδες, μήνες. Για να κάνετε ένα πραγματικά βαθύ ξύρισμα, χρειάζεστε μία καινούργια λεπίδα.

Ξυριστείτε μια φορά με αυτό και πετάξτε το (υπάρχουν ειδικοί που συνιστούν έως και τέσσερις χρήσεις). Η τακτική αντικατάσταση του ξυραφιού προλαμβάνει επίσης ερεθισμούς και τυχόν κοκκινίλες.

Λάθος Νο 6: Παραλείπετε την κρέμα ή τον αφρό ξυρίσματος!

Η κρέμα ή ο αφρός ξυρίσματος όχι μόνο θα βοηθήσουν στην πρόληψη των ερεθισμών που μπορεί να προκαλέσει το ξυράφι, αλλά μπορούν να προσφέρουν επίσης πιο βαθύ ξύρισμα αφαιρώντας επιπλέον μισό χιλιοστό της τρίχας.

Λάθος Νο 7: Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί πολύ συχνά!

Θα πρέπει να περιμένετε τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης, για να υπάρχουν αρκετές τρίχες ώστε να κάνει το κερί τη δουλειά του και να τραβήξει όλες τις τριχούλες που σας ταλαιπωρούν.

Λάθος Νο 8: Κάνετε μόνοι σας αποτρίχωση με κερί στο σπίτι χωρίς να γνωρίζετε!

Όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, η διαδικασία φαίνεται αρκετά απλή. Αλλά αν το επιχειρήσετε μόνοι σας στο σπίτι, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε: Κρατήστε το δέρμα τεντωμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση της ταινίας. Αν δεν το κάνετε, μπορεί να καταλήξετε ακόμα και με μώλωπες.

Λάθος Νο 9: Αποτρίχωση τη λάθος στιγμή του μήνα!

Ίσως σκέφτεστε την περίοδό σας μόνο όταν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι. Μέγα λάθος! Οι ορμονικές αλλαγές αυξάνουν τη ροή του αίματος ,σχεδόν η καθεμία από εμάς αισθάνεται μεγαλύτερη δυσφορία πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την περίοδο της. 

Είναι καλύτερο, λοιπόν, να γίνεται η αποτρίχωση στη μέση του κύκλου, τις ημέρες που θα έχετε ωορρηξία, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο πόνος.

Λάθος Νο 10: Αποτρίχωση με ερεθισμένο δέρμα!

Όσες κάνετε θεραπεία με Accutane (ισοτρετινοϊνη) και ρετινόλη επιβάλλεται να τη σταματήσετε όταν θα κάνετε αποτρίχωση με κερί, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν το ραντεβού με την αισθητικό σας. 

Η χρήση αυτών των σκευασμάτων μπορεί να κάνουν το δέρμα εύθραυστο, με αποτέλεσμα να τραβηχτεί κι αυτό μαζί με την τρίχα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.


σχετικα αρθρα