ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Οκτώβριο οι κρατήσεις για πτήσεις με υδροπλάνα

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2014, 21:48
Από τον Οκτώβριο οι κρατήσεις για πτήσεις με υδροπλάνα
Facebook Twitter Whatsapp

Από τον Οκτώβριο θα μπορούν να γίνουν οι πρώτες κρατήσεις θέσεων για πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Hellenic Seaplanes (Υδροπλάνα Ελλάδας), Μιχάλης Ασαριώτης.

Από τον Οκτώβριο θα μπορούν να γίνουν οι πρώτες κρατήσεις θέσεων για πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Hellenic Seaplanes (Υδροπλάνα Ελλάδας), Μιχάλης Ασαριώτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ασαριώτης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ριβιέρα της Ευρώπης και τα υδροπλάνα να προσδώσουν άλλον αέρα στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την έλευση τους στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με υδροπλάνα.

Ο κ. Ασαριώτης ανέφερε ότι οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2015, αν και επιθυμία της εταιρείας ήταν να είχαν ξεκινήσει από εφέτος. Πρόσθεσε, δε, ότι η πολιτεία είναι αρωγός στην προσπάθεια για την έλευση των υδροπλάνων και όποια προβλήματα εμφανίζονται είναι απόρροια της δαιδαλώδους νομοθεσίας και όχι της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία βλέπει θετικά και το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, στο σκέλος που αφορά τα υδροπλάνα, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την προσθαλάσσωση τους σε μαρίνες της χώρας. Μάλιστα, η Hellenic Seaplanes έχει κινήσει διαδικασίες για την προσθαλάσσωση των υδροπλάνων σε μαρίνες αλλά και σε ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Αρχικά θα λειτουργήσουν περίπου δέκα υδατοδρόμια, με έμφαση τις Σποράδες, ενώ ο στόχος είναι το 2016 να ξεπεράσουν τα 100 σε όλη την Ελλάδα.

Εστιάζοντας στο μέτωπο του τουρισμού, ο κ. Ασαριώτης ανάφερε ότι η Hellenic Seaplanes έχει δρομολογήσει συνεργασίες με εταιρείες κρουαζιέρας αλλά και μεγάλο διεθνή Tour Operator. Στον επισκέπτη της κρουαζιέρας θα προσφέρεται περιηγητική πτήση. Στον δε τουρίστα που κλείνει τουριστικό πακέτο μέσω του διεθνή τουριστικού πράκτορα θα του παρέχεται η δυνατότητα να κάνει χρήση του υδροπλάνου για πρόσβαση σε νησιά που μέχρι σήμερα είναι αποκλεισμένο από τα πλάνα των Tour Operators.

Αυτή η δυνατότητα του tour operator να προσφέρει στο τουριστικό πακέτο και υπηρεσίες υδροπλάνων, είναι αυτή που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Πλέον σημειώνει ο κ. Ασαριώτης ο υποψήφιος τουρίστας θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί πχ την Πάτμο χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς τη χρήση θαλάσσιου μέσου μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται, ότι είναι λάθος να συγκρίνεται το υδροπλάνο με τα άλλα μέσα μεταφοράς, πλοία και αεροπλάνα, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Ασαριώτη πρόκειται για μια εναλλακτική μετακίνηση, με ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της Hellenic Seaplanes θα προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:

- Προγραμματισμένες πτήσεις

- Ναυλωμένες πτήσεις / Πτήσεις Charter

- Υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων

- Περιηγητικές πτήσεις / Κρουαζιερόπλοια

- Μεταφορές σε Θέρετρα

- Αεροδιακομιδές

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της τιμής του εισιτηρίου, εκτιμάται ότι μια περιηγητική πτήση σε επισκέπτη κρουαζιέρας, θα τιμάται περίπου στα 120 ευρώ.

Δεδομένης της ανάπτυξης των υδροπλάνων στην Ελλάδα, όπως την περιγράφει ο κ. Ασαριώτης, η εταιρεία ανακοινώνει και συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιά για την υλοποίηση μαθημάτων με επίκεντρο τα υδροπλάνα, διοίκηση, ιστορία κλπ. Στόχος όπως αναφέρει ο κ. Ασαριώτης είναι η απορρόφηση αυτών των φοιτητών στα ελληνικά υδατοδρόμια, που θα δημιουργηθούν στη χώρα .

Η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013 βάσει του νόμου Ν. 4146/18-4-2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων ως αποτέλεσμα του τεράστιου ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε για επενδύσεις στο χώρο των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Η εταιρεία καλύπτει μεταφορές στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιώντας μια νέα εναλλακτική μορφή μετακίνησης, τα υδροπλάνα και δραστηριοποιείται εξειδικευμένα στους ακόλουθους τομείς:

• Λειτουργία αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων

• Ανάπτυξη δικτύου Υδατοδρομίων

• Αδειοδότηση και Διαχείριση Υδατοδρομίων

• Εκπαίδευση πιλότων & τεχνικών υδροπλάνων

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr