ΕΛΛΑΔΑ

«Καταπέλτης» ο ιατροδικαστής για τον γιατρό του Ευαγγελισμού- «Οι 18 μέρες ήταν μοιραίες»

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 14:43 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 20:30
«Καταπέλτης» ο ιατροδικαστής για τον γιατρό του Ευαγγελισμού- «Οι 18 μέρες ήταν μοιραίες»
Facebook Twitter Whatsapp

Tη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ασθενή.

Ο, δε, ιατροδικαστής ήταν καταπέλτης στο πορισμά του καταλήγοντας στο ότι οι 18 ημέρες καθυστέρησης σε έναν άνθρωπο με αυτή την πάθηση απέβησαν μοιραίες. Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ιατροδικαστική έκθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκου Καρακούκη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ.

Για κατάθεση θα κληθούν οι συγγενείς του άτυχου 67χρονου οι οποίοι καταγγέλουν ότι ο συγγενής τους πέθανε από αμέλεια των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Ο κατηγορούμενος γιατρός πάντως αρνείται την κατηγορία και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός είχε ζητήσει 1.500 ευρώ από τον 67χρονο για τον χειρουργήσει, ενώ τον απείλησε ότι αν δεν λάβει φακελάκι θα του δώσει εξιτήριο αν και είναι βαριά άρρωστος.