ΕΛΛΑΔΑ

Η επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 16:08 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 17:04
Η επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επεισοδιακής σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επεισοδιακής σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας.

«Έλληνας φυγάς συνελήφθη έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών» γράφουν οι New York Times. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι «ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ελλάδα, ο Νίκος Μαζιώτης, της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας συνελήφθη την Τετάρτη έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε εμπορικό και δημοφιλές τουριστικό σημείο στην Αθήνα».

«Καταζητούμενος για τρομοκρατία συνελήφθηε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του πρακτορείου Associated Press, το οποίο πήρε και φωτογραφίες από το σημείο του επεισοδίου. Το AP σημειώνει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς άρχισαν οι πυροβολισμοί στο Μοναστηράκι, κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Συντάγματος και την ιστορική περιοχή της Πλάκας.

To Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) τονίζει ότι «Η Αστυνομία έπιασε έναν από τους κορυφαίους καταζητούμενους». Το Πρακτορείο κάνει αναδρομή στη δράση του Νίκου Μαζιώτη κα ιτου Επαναστατικού Αγώνα υπενθυμίζοντας σειρά χτυπημάτων, ενώ κάνει αναφορά και τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, της 17 Νοέμβρη.

«Φυγάς τρομοκράτης συλλαμβάνεται έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στην Αθήνα» είναι ο τίτλος της αναφοράς της βρετανικής Daily Mail. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη χώρα -έναν φυγά καταδικασμένο για τρομοκρατία- κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε κεντρικό τουριστικό σημείο της Αθήνας, που άφησε τέσσερις ανθρώπους τραυματίες.