ΕΛΛΑΔΑ

Από... θαύμα σώθηκε ο 29χρονος ειδικός φρουρός-ήρωας

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 19:33 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 23:54
Από... θαύμα σώθηκε ο 29χρονος ειδικός φρουρός-ήρωας
Facebook Twitter Whatsapp

Η επεισοδιακή σύλληψη του καταζητούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη είχε και παράπλευρες απώλειες, υπό την έννοια ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ του καταζητούμενου και των αστυνομικών τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, διερχόμενοι από το σημείο, ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν ελαφρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο τραυματίας 29χρονος αστυνομικός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον τρομοκράτη Μαζιώτη.

Ο αστυνομικός φέρεται να σώθηκε από... θαύμα. Ο Μαζιώτης στην προσπάθεια να ξεφύγει από τους άντρες της ΕΛΑΣ, αμέσως έστρεψε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί αρκετές φορές. 

Δύο από τις σφαίρες του όπλου του, βρήκαν το σώμα του 29χρονου αστυνομικού. Η μία από αυτές τον τραυμάτισε στο πόδι, ενώ η δεύτερη «σφηνώθηκε» στο πιο ψηλό σημείο του αλεξίσφαιρου γιλέκου

Η τύχη στάθηκε με το μέρος του 29χρονου, καθώς για λίγα εκατοστά η σφαίρα δεν χτύπησε κάποιο ζωτικό του σημείο. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Φωτόπουλος δήλωσε στο newpost ότι ο 29χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από πυρά του τρομοκράτη δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ έχει την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων του. 

O τραυματίας αστυνομικός, πάντως, δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα-έκπληξη, από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Τι δήλωσε αστυνομικός που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με το Mega, αστυνομικός που βρέθηκε στη συμπλοκή ανέφερε ότι λίγο μετά τις 12:00, δόθηκε σήμα από το κέντρο της άμεσης δράσης για έναν άκρως επικίνδυνος κακοποιό στο Μοναστηράκι.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί, δεν γνώριζαν την ταυτότητα του δράστη. «Εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσαμε να εγκλωβίσουμε τον άκρως επικίνδυνο κακοποιό», τόνισε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι, αμέσως μετά, ακολούθησε μία πολύ σκληρή καταδίωξη, όπως τη χαρακτήρισε.