current views are: 1

17 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:02

Ο Μαζιώτης, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και το κρυσφήγετο

Εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της υπόθεσης Μαζιώτη αναμένεται να υπάρξουν σύντομα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 10:02’
αρθρο-newpost

Εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της υπόθεσης Μαζιώτη αναμένεται να υπάρξουν σύντομα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της υπόθεσης Μαζιώτη αναμένεται να υπάρξουν σύντομα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και να εντοπιστεί η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση. Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής είναι και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα η οποία είχε επίσης επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ και ο βασικός ρόλος της ήταν η συγγραφή των προκηρύξεων στον Επαναστατικό Αγώνα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η Πόλα Ρούπα είχε υποστηρικτό ρόλο σε διάφορες ενέργεις του Μαζιώτη και δεν αποκλείεται να βρισκόταν χτες στο κέντρο της Αθήνας κοντά στο σημείο της εμπλοκής.

Αυτό που προβληματίζει τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πάντως είναι ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε αναλάβει την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και το σπίτι του γερμανού πρέσβη καθοδηγείται από τον Νίκο Μαζιώτη και ανδρώνεται στη σκιά του. Τα κλειδιά μάλιστα που βρέθηκαν στο σακίδιο του τρομοκράτη εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε γιάφκα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών καθώς ο Μαζιώτης έχει, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, διαπράξει τα τρία χρόνια που είναι καταζητούμενος τουλάχιστον τρεις ληστείες σε τράπεζες. Επομένως η λεία από τις ληστείες «διοχετεύτηκε» μάλλον σε αγορά ολπισμού. 

Τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου του 2013 εξαπολύεται επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού όπου αρχικά είχε επιχειρηθεί να εκτοξευθεί ρουκέτα. Δύο μάρτυρες που βρέθηκαν στο Φάληρο, όπου πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο διαφυγής των τρομοκρατών, κάνουν λόγο για τρία άτομα δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα, όπως λένε, καθόταν στη θέση του οδηγού και δεν αποκλείεται να ήταν η Πόλα Ρούπα. Αν και την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», βλέπουν πίσω από την επίθεση τον Επαναστατικό Αγώνα του Νίκου Μαζιώτη. Η Ομάδα των Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε και την ευθύνη για την επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη.

Τελευταίο χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα και του Νίκου Μαζιώτη και πολύ… ηχηρό μάλιστα ήταν στις 10 Απρίλιου του 2014  εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου. Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στην ίδια περιοχή.

Ο Μαζιώτης πραγματοποίησε ληστείες εκτός Αθηνών για να ενισχύσει το… ταμείο του ένοπλου αγώνα με αποκορύφωμα την ληστεία σε τράπεζα της Κλειτορίας όπου και η Αστυνομία ταυτοποίησε το DNA του από το όπλο που χρησιμοποίηθηκε. Από τότε, η Αντιτρομοκρατική είχε αρχίσει να έρχεται πολύ κοντά στα ίχνη του και μετά το χτύπημα της 10ης Απριλίου 2014 ο «κοριός» είχε εντοπίσει κινήσεις του στο κέντρο της Αθήνας.

Από τον Επανασταστικό Αγώνα στην ΟΛΑ

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπίσει σοβαρές ομοιότητες στην προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ με εκείνες του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι ομοιότητες προσδιορίζονται κυρίως στην ανάληψη ευθύνης χτυπημάτων με κείμενα που περιλαμβάνουν πολιτικές αναλύσεις και συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.

Παράλληλα, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναφέρει συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης, όπως την εκμετάλλευση ορυχείων στις Σκουριές, ενώ και ο Επανασταστικός Αγώνας είχε κάνει μνεία το 1997 για το υπουργείο Βιομηχανίας. Η άλλη ομοιότητα αφορά στον οπλισμό της επίθεσης και πιο συγκεκριμένα στην αντιαρματική ρουκέτα που χρησιμοποίησε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ενώ παρόμοιου τύπου οπλισμό χρησιμοποιούσε και ο Επαναστατικός Αγώνας. 

ΑΝ.ΓΑΛ.


σχετικα αρθρα