ΕΛΛΑΔΑ

«Καθαρό» το όπλο του Μαζιώτη στη συμπλοκή με την αστυνομία

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2014, 15:31 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 17:22
«Καθαρό» το όπλο του Μαζιώτη στη συμπλοκή με την αστυνομία
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις εργαστηριακές βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το πιστόλι USP 9mm που κατασχέθηκε χθες στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Από τις εργαστηριακές βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το πιστόλι USP 9mm που βρέθηκε χθες στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της συμπλοκής περισυνελέγησαν 9 κάλυκες, οι 8 από τους οποίους είχαν πυροδοτηθεί από το πιστόλι του Μαζιώτη. Ο ένατος κάλυκας ήταν του αστυνομικού. 

Το δεδομένο ότι το όπλο του Μαζιώτη είναι «καθαρό» ήταν μεν αναμενόμενο για την Αντιτρομοκρατική ωστόσο δημιουργεί «πονοκέφαλο» καθώς καταδεικνύει ότι ο τρομοκράτης έχει κρυμμένα και άλλα όπλα πιθανόν σε κάποια γιάφκα.

Σε κάθε περίπτωση, σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική για τον εντοπισμό της γιάφκας και των συνεργών του.

Νωρίς το πρωί οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα της περιοχής των Εξαρχείων αναζητώντας τόσο τους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη όσο και τα όπλα και τα εκρηκτικά που έχουν στην κατοχή τους.  

Εξάλλου, όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί ερευνούσαν περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα και το κέντρο της Αθήνας, ενώ συνδρομή από αέρος έδινε το ελικόπτερο της Αστυνομίας.  

Όπως εξήγησε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσακνάκης, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες ασφαλείας και γνώριζε τις κινήσεις του. 

Πληροφορίες θέλουν την ΕΛ.ΑΣ να έχει στοιχεία για το πού βρίσκεται και η 44χρονη σύντροφος του Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα.