ΕΛΛΑΔΑ

Δύο πρόσωπα, δύο «στολές» σε άτυπη συνεργασία στη σύλληψη Μαζιώτη

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2014, 19:42 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 22:57
Δύο πρόσωπα, δύο «στολές» σε άτυπη συνεργασία στη σύλληψη Μαζιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, ένστολοι και οι δύο βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας σε διαφορετική διατεταγμένη υπηρεσία και οι δύο. Ωστόσο, συνέβαλαν καθοριστικά στην σύλληψη του ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη χωρίς να γνωρίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο... συνεργάζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, ένστολοι και οι δύο, βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας σε διαφορετική διατεταγμένη υπηρεσία και οι δύο. Ωστόσο, συνέβαλαν καθοριστικά στην σύλληψη του ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη χωρίς να γνωρίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο... συνεργάζονται.

Η επιμονή της 25χρονης αστυνομικού

Η 25χρονη αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, Κατερίνα, ήταν αυτή που εντόπισε πρώτη την Τετάρτη το μεσημέρι τον Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική γνώρισε πως ο Μαζιώτης συνήθιζε τον τελευταίο καιρό να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς κι έτσι είχαν τοποθετηθεί αστυνομικοί σε καίρια σημεία, για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς ήταν και μια 25χρονη αστυνομικός, η οποία είδε και αναγνώριε τον Νίκο Μαζιώτη στη στάση του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, όταν εκείνος έμπαινε σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. 

Χωρίς να διστάσει τον ακολούθησε και αποβιβάστηκε μαζί του στο σταθμό του Μοναστηρακίου, τον είδε να μπαίνει στο κατάστημα με τα είδη ταξιδίου στο Μοναστηράκι και δεν τον έχασε από τα μάτια της. Αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία της και έλαβε εντολή να συνεχίσει να τον ακολουθεί. Παρότι ο συνάδελφός της διαφωνούσε εκείνη επέμεινε ότι ο ύποπτος ήταν ο Μαζιώτης και είπε «Το παίρνω πάνω μου. Αυτός είναι. Ενημέρωσε το Κέντρο».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, «ο ρόλος της ήταν πολύ σημαντικός», ενώ είπε πως ο πρωθυπουργός θέλησε να την ευχαριστήσει προσωπικά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ του πρωθυπουργού στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο ειδικός φρουρός

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός πραγματοποιούσε περιπολίες καθώς συμμετείχε στην νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. «Θησέας» για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Από τον ασύρματο μαθαίνει ότι επικίνδυνος κακοποιός κινείται στην περιοχή που έκανε περιπολία.

Εντοπίζει εν κινήσει τον καταζητούμενο και δεν διστάζει ούτε στιγμή. Πιάνεται στα χέρια μαζί του και ο Νίκος Μαζιώτης βλέποντας ότι εγκλωβίζεται τραβάει το όπλο και τον πυροβολεί δύο φορές. 

«Απο εκείνη τη στιγμή και μετά το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι ένας οξύς πόνος σαν κάψιμο και φωνές» δήλωσε στους συναδέλφους τους. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Νίκο Μαζιώτη όμως μόλις είχε τελειώσει. Βρισκόταν με χειροπέδες, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.