ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουν να καταθέσει ο Μαζιώτης- Άφαντοι οι συνεργοί του

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 07:43 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 09:03
Περιμένουν να καταθέσει ο Μαζιώτης- Άφαντοι οι συνεργοί του
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της... γιάφκας του συλληφθέντα Νίκου Μαζιώτη και τα τέσσερα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του αναμένεται να δώσουν απαντήσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της... γιάφκας του συλληφθέντα Νίκου Μαζιώτη και τα τέσσερα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του αναμένεται να δώσουν απαντήσεις. 

Την ίδια ώρα, οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα,δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, ωστόσο οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν σε... νέα στοιχεία. Χτες, προσήχθησαν δύο άτομα από την περιοχή της Ηλιούπολης στην Ασφάλεια. Οι δύο αυτές προσαγωγές έρχονται να προστεθούν στις τρεις που ήδη έχουν γίνει από τις περιοχές των Εξαρχείων, της Άνω Βούλας και την Κυψέλη

Η βαλλιστική πάντως έδειξε ότι  το όπλο του Μαζιώτη, με το οποίο έριξε οκτώ φορές, είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια. Οι κάλυκες που μαζεύτηκαν από το σημείο της συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας ήταν συνολικά 9, η μία του αστυνομικού που τον τραυμάτισε στον ώμο.  

Σχετικά με το τραύμα του συλληφθέντα, ο Μαζιώτης συνεχίζει να νοσηλεύεται και η υγεία του εξελίσσεται ομαλά. Οι αστυνομικοί θα ήθελαν να έχουν την πρώτη κατάθεση σήμερα, αυτό όμως θα το αποφασίσουν οι γιατροί. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία σε βάρος του  και των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών του, για τη δράση του την περίοδο που ήταν καταζητούμενος από τις αρχές. Η δικογραφία ανατίθεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο υπό κράτηση νοσηλευόμενος θα κληθεί να απολογηθεί σε χρόνο που θα είναι εφικτό λόγω της κατάστασης της υγείας του. 

Τα αδικήματα: 

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας.
  • Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση.
  • Παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση.
  • Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες.
  • Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη.
  • Εγκληματική οργάνωση. 
  • Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
  • Πλαστογραφία μετά χρήσεως.
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση.
  • Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.