current views are: 4

18 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:58

Tο κρυσφήγετο Μαζιώτη στο Μαρούσι- Έμενε με την Ρούπα και τον γιο τους

Σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μαρούσι εντοπίστηκε το σπίτι που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης.

Δημοσίευση 10:58’
αρθρο-newpost

Σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μαρούσι εντοπίστηκε το σπίτι που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης.

Σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μαρούσι κοντά στον ΗΣΑΠ εντοπίστηκε το σπίτι που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης. Στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι στα σύνορα με την Πεύκη στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας βρέθηκε το κρυσφήγετο του Νίκου Μαζιώτη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και εκεί βρίσκεται και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο δεν βρήκε όπλα στο διαμερίσμα, παρά εξετάζεται ο χώρος για γενετικό υλικό.

 Την Αστυνομία φέρεται να ειδοποίησε γυναίκα που αναγνώρισε τον συλληφθέντα μετά τη σύλληψη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα ο Μαζιώτης έμενε μαζί με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα και τον γιο τους από το 2012. Η Ρούπα φέρεται να έχει αλλάξει κόμμωση και να έχει βάψει ξανθά τα μαλλιά της και εμφανιζόταν ως δασκάλα στο επάγγελμα για να νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα το διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί πάντως «άνοιξαν» το διαμέρισμα με ένα από τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον Μαζιώτη μετά τη σύλληψή του. Έρευνες είναι σε εξέλιξη και για τον εντοπισμό γκαράζ, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και της… γιάφκας.

Ο 35χρονος συνεργός

Οι έρευνες στρέφονται επίσης στον 35 χρονο συνεργό του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος από εργαστηριακές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, συμμετείχε στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας στις 25 Σεπτεμβρίου του 2013 και στην ληστεία της Ακράτας στις 20 Δεκεμβρίου του 2012. 

Υπό αυτό το πρίσμα οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και για τον Νίκο Μαζιώτη και για τον σύνεργό του με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του καταδικασμένου για τρομοκρατία κρατούμενου στον Ευαγγελισμό.

Στις 25 Ιουλίου του 2013 είχε διακριβωθεί την Αντιτρομοκρατική ότι μαζί με τον Μαζιώτη είχε εισβάλει σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα και ο συνεργός πραγματοποιώντας ένοπλη ληστεία. Η λεία των δύο δραστών ήταν 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα βιομετρικά στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ. και επικαλείται το Έθνος, ο συνεργός του Μαζιώτη έχει ύψος περίπου 1,77 cm, βάρος 85 κιλά και σκούρο μαλλί. 

Η Αστυνομία θεωρεί στενό συνεργάτη και πολύ έμπιστου ατόμου του Μαζιώτη το εν λόγω άτομο και εκτιμάται ότι η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται πολύ κοντά στα ίχνη του. Κυριολεκτικά οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην… ομάδα Παλαιοκώστα

Έντονη εγκληματική δράση φέρεται να έχει ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος είχε εμπλακεί στην απαγωγή επιχειρηματία στην Θεσσαλονίκη καθώς είναι το άτομο που είχες αγοράσει ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 35χρονος φυγοδικούσε και είχε διαφύγει της σύλληψης.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ αναζητά σε όλη την Αττική αλλά και την επαρχία άλλο ένα άτομο που είχε συμμετάσχει σε ληστείες του Μαζιώτη.

Το άλλο άτομο που αναζητούν οι αστυνομικοί και φέρεται να είναι ο δεύτερος υπαρχηγός του Μαζιώτη, είχε εντοπιστεί στις 10 Μαρτίου 2014 στην αιματηρή ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας. Ο δεύτερος υπαρχηγός έχει ύψος 1.80, βάρος περίπου 80 κιλά και μαύρο μαλλί.

Περιμένουν την κατάθεση Μαζιώτη

Οι αστυνομικοί θα ήθελαν να έχουν την πρώτη κατάθεση σήμερα, αυτό όμως θα το αποφασίσουν οι γιατροί. 

Παράλληλα, ένταλμα για τυπικούς λόγους εκδόθηκε και για τον Νίκο Μαζιώτη. Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία σε βάρος του  και των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών του, για τη δράση του την περίοδο που ήταν καταζητούμενος από τις αρχές. 

 


σχετικα αρθρα