current views are: 3

21 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση22:31

Επτά τρόποι για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι

Ετοιμάζεστε για έξοδο και ξαφνικά συνειδητοποιείτε πως ένα ενοχλητικό σπυράκι έχει κάνει την εμφάνισή του

Δημοσίευση 22:31’
αρθρο-newpost

Ετοιμάζεστε για έξοδο και ξαφνικά συνειδητοποιείτε πως ένα ενοχλητικό σπυράκι έχει κάνει την εμφάνισή του

Ετοιμάζεστε για έξοδο και ξαφνικά συνειδητοποιείτε πως ένα ενοχλητικό σπυράκι έχει κάνει την εμφάνισή του; Κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχουν πολλές λύσεις για να το αντιμετωπίσετε στη στιγμή!

1. Παγάκι

Πάρτε ένα παγάκι, βάλτε το σε μια πετσέτα και ακουμπήστε το πάνω στο σπυράκι για περίπου 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το πρήξιμο θα εξαφανιστεί, δρώντας παράλληλα και κατά της φλεγμονής. Έπειτα, ρίξτε στο σημείο λίγο κολλύριο ή φυσικά δάκρυα, έτσι ώστε να μειώσετε την κοκκινίλα και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό.

2. Μαγειρική σόδα

Αραιώστε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό και απλώστε τη σε όλο σας το πρόσωπο ή και τοπικά. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Μηλόξυδο

Φτιάξτε μια μάσκα με 1 μέρος μηλόξυδου και 3 μέρη νερού, βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε το απευθείας στο σπυράκι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία μερικές φορές μέσα στη μέρα, το σπυράκι θα στεγνώσει και θα φύγει. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε είναι μην παραλείψετε να βάλετε λίγη από την ενυδατική σας μετά από κάθε θεραπεία, για να αποφύγετε την ξήρανση του δέρματος.

4. Βρώμη

Πρόκειται για πολύ καλή λύση, ιδανική ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγη βρώμη και λίγο νερό σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσετε μέχρι να πάρετε μια όμορφη πάστα. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας, κάντε λίγο μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις και ξεπλύντε το με άφθονο χλιαρό νερό.

5. Βρώμη με μέντα

Μουσκέψτε με λίγο χλιαρό νερό 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης και λιώστε στο γουδί 1 χούφτα φύλλα μέντας. Στη συνέχεια αναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να γίνουν ένα, απλώστε τη μάσκα στο σπυράκι ή και σε όλο σας το πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Κάντε αυτή τη διαδικασία 2 φορές τη μέρα.

6. Έλαιο ταϊόδεντρου

Πρόκειται για ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν, που δεν προκαλεί παρενέργειες και είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες πάνω στα κόκκινα σπυράκια.

7. Μέλι με λεμόνι

Ρίξτε πάνω στο σπυράκι μερικές σταγόνες λεμόνι και αφήστε τις να απορροφηθούν. Στη συνέχεια βάλτε από πάνω λίγο μέλι και κολλήστε ένα τσιρότο. Αφήστε αυτή τη μάσκα να δράσει όλο το βράδυ και ξυπνήστε το πρωί χωρίς το ανεπιθύμητο πρόβλημα. Προσοχή όμως, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, βάλτε μόνο μέλι και αποφύγετε το λεμόνι.