ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Αυτός είναι ο δάσκαλος που ασελγούσε σε ανήλικα

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2014, 17:51 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2014, 22:34
Σέρρες: Αυτός είναι ο δάσκαλος που ασελγούσε σε ανήλικα
Facebook Twitter Whatsapp

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 47χρονου από τις Σέρρες, που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 47χρονου από τις Σέρρες, που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουλαξίδη, του Χρήστου και της Μαρίκας, που γεννήθηκε στο Μπρέττεν Γερμανίας το 1967, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δάσκαλος φέρεται να ασέλγησε σε επτά παιδιά σχολείου όπου δίδασκε τα τελευταία χρόνια, σε χωριό των Σερρών, ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της οποίας οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10, όχι όμως τα 15 έτη, κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση (χρονικής διάρκειας έως την 18.00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη) κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210 90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, σημειώνοντας ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr