ΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2014, 16:23 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2014, 16:23
Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών
Facebook Twitter Whatsapp

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρώτο τμήμα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών μήκους περίπου 7 χλμ. από τον νέο, πλήρως ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. 

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρώτο τμήμα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών μήκους περίπου 7 χλμ. από τον νέο, πλήρως ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. 

Το τμήμα αυτό μελλοντικά θα αποτελεί τον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου προς την Πάτρα και θα λειτουργήσει προσωρινά με τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Σήμερα ξεκινά και η κατασκευή του αριστερού κλάδου προς Αθήνα, έργο που θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες.

Οι εργασίες κατασκευής στα νέα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η συνολική πρόοδός τους στο τέλος Ιουλίου 2014 ξεπέρασε το 50%.

Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια αγγίζουν σήμερα τους 2.000, ενώ σημαντική είναι η τόνωση και των τοπικών οικονομιών από τον έμμεσα απασχολούμενο πληθυσμό (τοπικοί προμηθευτές, προσωπικό μικρών υπεργολάβων και άλλες επιχειρήσεις). 

Το έργο εκτελείται πλέον σε όλο το μήκος της χάραξής του, έχει παραδοθεί το σύνολο των χώρων για την κατασκευή του και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Σταδιακά ολοκληρώνονται τμήματά του και μεγάλα τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, κόμβοι, σήραγγες, γέφυρες) και ανοίγουν συνεχώς νέα εργοτάξια.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων.

Στην τελετή το παρόν έδωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ανέφερε ότι «για πρώτη φορά, σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο,τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής». 

Σήμερα, προσέθεσε, «παραδίδουμε τα πρώτα 7 χλμ από τα 120. Έτοιμα σε έναν δρόμο, όπου συνεργάζονται για να κατασκευαστεί πάρα πολλοί: ιδιωτικές εταιρείες, τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες μεταξύ τους, το δημόσιο, η ΕΤΕπ, περίπου 35 τράπεζες και έχουμε ένα αποτέλεσμα. Είναι το αποτέλεσμα, που θέλει η σύγχρονη Ελλάδα. Ένα αποτέλεσμα, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι κι ένα αποτέλεσμα, που οδηγεί στο σπάσιμο της απομόνωσης της Περιφερειακής Ελλάδας».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι «τελειώνει το άγος του Μαλιακού» και σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί πλήρως όλο το τμήμα του Μαλιακού κόλπου. Ταυτόχρονα, με την Ιόνια Οδό σπάει η απομόνωση της Ηπείρου και της Δυτικής Κεντρικής Ελλάδας, που χρόνια τώρα είναι απομονωμένες από την υπόλοιπη χώρα. Σπάει η απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας με την Κεντρική Οδό, τον Ε65. Αυτή η προσπάθεια σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία», είπε.