current views are: 1

11 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:43

Καταδικάστηκε για χρέη προς το Δημόσιο ο Ραπτόπουλος της Express Service

Σε φυλάκιση πέντε ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Σε φυλάκιση πέντε ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

Σε φυλάκιση πέντε ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων».

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 6,2 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές αφορούν κατά περίπτωση το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2015.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του προέδρου της εταιρείας επικαλέστηκε δύο δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες έχει λαμβάνειν μεγάλα χρηματικά ποσά, που εφόσον εισπράξει θα εκκαθαρίσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα εργαζομένων κ.ά.

Η πρώτη σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Ραπτόπουλου αφορά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που επιδίκασε στην Express Service ποσό της τάξης των 27,5 εκατ. ευρώ ως επιστροφή για ΦΠΑ που η εταιρεία κατέβαλλε κατά το παρελθόν. Το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει την απόφαση και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα ελληνικά δικαστήρια.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την πολυετή δικαστική διαμάχη με την «Εθνική Ασφαλιστική». Όπως ανέφερε ο Ν. Ζήνδρος, το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε στην Express Service ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ για περισσότερες από 730 χιλιάδες περιπτώσεις παραβίασης αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Ήδη, η «Εθνική Ασφαλιστική» έχει προσφύγει στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στις δύο παραπάνω αποφάσεις στάθηκε κατά την απολογία του και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος -επιπλέον- τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζημιές ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει -με πολλές δυσκολίες- ανοιχτή την επιχείρηση, που απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως.


σχετικα αρθρα