ΕΛΛΑΔΑ

Και η Σάμος στον χάρτη των υδατοδρομίων

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2014, 09:19 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2014, 09:19
Και η Σάμος στον χάρτη των υδατοδρομίων
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τη Σκύρο, την Αλόννησο, τη Σκόπελο, την Αμφιλοχία, την Τήνο και την Πάτμο μπαίνει στον χάρτη των υδατοδρομίων και η Σάμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τη Σκύρο, την Αλόννησο, τη Σκόπελο, την Αμφιλοχία, την Τήνο και την Πάτμο μπαίνει στον χάρτη των υδατοδρομίων και η Σάμος, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρόμιο. 

Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σάμου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εκπρόσωπος της εταιρείας κυρία Παπαδοπούλου προχώρησε σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς όπου συζητήθηκε ότι η συμβολή της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων στην λειτουργία του Υδατοδρομίου είναι καθοριστική, συγκεκριμένα είπε:

«Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και πιστεύουμε ότι η Σάμος θα είναι από τα πρώτα νησιά με ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο. Πιστεύουμε πως αυτό δείχνει πια ξεκάθαρα ότι οι  ιδιωτικές επενδύσεις είναι και ο μόνος γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Ελλάδα». 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης  και το 2015, αν όλα πάνε καλά, οι Έλληνες θα μπορούν  να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει:

«Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής  δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και δεν έχει άλλη κατεύθυνση από την ολοκλήρωση του δικτύου. Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει  την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr