ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στην έκδοση καρτών για τα μέσα μεταφοράς λόγω ζήτησης

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2014, 20:05 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2014, 22:40
Παράταση στην έκδοση καρτών για τα μέσα μεταφοράς λόγω ζήτησης
Facebook Twitter Whatsapp

Έως και την Τετάρτη θα πωλούνται κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς λόγω αυξημένης ζήτησης. 

Έως και την Τετάρτη θα πωλούνται κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς λόγω αυξημένης ζήτησης. 

Οι κάρτες, αξίας 30 αυρώ, από τις  11 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα πωλούνται μόνο σε δύο σημεία: στο εκδοτήριο της ΟΣΥ στην Ακαδημίας και στο σταθμό μετρό του Συντάγματος.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Συγκοινωνίες Αθηνών, καταγράφεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων των καρτών, που ξεπερνούν σε ποσοστό το 20,17% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, φέτος τον Σεπτέμβριο, σε χρονικό διάστημα 11-12 ημερών, πωλήθηκαν περίπου 286.000, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πωληθεί περίπου 238 χιλιάδες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Μάλιστα, παρατηρείται και άνοδος στα έσοδα, σε ποσοστό 33,4% (αξία των πωλήσεων φέτος 7,5 εκατομμύρια, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 5,6 εκατομμύρια ευρώ).
 
Τέλος, οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι η αγορά της μηνιαίας κάρτας αποτελεί συμφέρουσα επιλογή και για το υπόλοιπο του Σεπτέμβρη. Με δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης των καρτών στις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται 20 ακόμη ημέρες, το κόστος της μηνιαίας κάρτας παραμένει σαφώς χαμηλότερο από του εισιτηρίου για τους συχνούς χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.
 
Υπενθυμίζεται πως η νέα μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ που ισχύει για όλα τα μέσα αντικατέστησε την κάρτα των 45 ευρώ, ενώ καταργήθηκε η κάρτα των 20 ευρώ για λεωφορεία και τρόλει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr