ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός ήταν ο πυροσβέστης - ήρωας στο Παλαιό Φάληρο (φωτό)

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2014, 13:56 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2014, 13:53
Αυτός ήταν ο πυροσβέστης - ήρωας στο Παλαιό Φάληρο (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του άδικου χαμού του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, στην πυρκαγιά σε κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του άδικου χαμού του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, στην πυρκαγιά σε κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «ο τυχος Υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών την 12η Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών».

Από την πυρκαγιά έχασε τη ζωή της και μία 44χρονη μητέρα δύο παιδιών. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και σημειώθηκαν εκρήξεις από ασετιλίνη που υπήρχε στο κατάστημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο γυναίκες στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα στον πρώτο όροφο απεγκλωβίστηκε έγκαιρα, αλλά ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος που ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να σώσει τη δεύτερη γυναίκα εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω. 

Δύο ώρες αργότερα που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις και στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Η άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία ενώ στο 251 ΓΝΑ, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε και δεύτερος πυροσβέστης. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr