ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν Γριβέας - Βάτσικα

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2014, 12:27 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2014, 14:44
Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν Γριβέας - Βάτσικα
Facebook Twitter Whatsapp

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα, που κατηγορούνται για την υπόθεση του ΤΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί ζήτησαν και έλαβαν απο τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεαδη οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Γιώργος Καψής, το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα «ήρθε στην Ελλάδα οικειοθελώς, για να αποδείξουν την αθωότητά τους». 

Ο κ. Καψής ανέφερε ακόμη ότι οι εντολείς του «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους θα δώσουν στη Δικαιοσύνη εξηγήσεις και «θα αποδείξουν ότι τα ποσά των επίμαχων δανείων δόθηκαν «μέχρι το τελευταίο ευρώ» για τον σκοπό που χορηγήθηκαν» κατέληξε ο κ. Καψής.

Οι κατηγορίες αφορούν επιχειρηματικά δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρω που έλαβαν απο το ΤΤ, τα οποία κατά την κατηγορία δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν και προκαλεσαν ζημιά στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των «επισφαλων δανειων» του ΤΤ είναι κατηγορούμενοι ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της καθώς και επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του ΤΤ απο τα επίμαχα δάνεια υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.