current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:59

Σύσκεψη για τον ιό Έμπολα στο υπουργείο Υγείας – Καθησυχάζει ο Βορίδης

Σύσκεψη για τον ιό Έμπολα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας όπου πιθανότατα θα συμμετάσχει και ο Μάκης Βορίδης. 

Δημοσίευση 12:59’
αρθρο-newpost

Σύσκεψη για τον ιό Έμπολα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας όπου πιθανότατα θα συμμετάσχει και ο Μάκης Βορίδης. 

Σύσκεψη για τον ιό Έμπολα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας όπου πιθανότατα θα συμμετάσχει και ο Μάκης Βορίδης

Επί τάπητος θα τεθούν προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί και θα εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος, ενώ θα είναι παρόντες και επιστήμονες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Στα πλαίσια του σχεδιασμού που εκπονήθηκε μέσα στο καλοκαίρι έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα.  Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.


σχετικα αρθρα