ΕΛΛΑΔΑ

Λοβέρδος: Μάθημα Σαββατοκύριακο και αργίες εάν συνεχιστούν οι καταλήψεις

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 19:28 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 23:56
Λοβέρδος: Μάθημα Σαββατοκύριακο και αργίες εάν συνεχιστούν οι καταλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Περίπου 500 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περίπου 500 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε ερώτηση της Λιάνας Καννέλη ο υπουργός τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις έθεσε ωστόσο τα θέματα που προκύπτουν ως συνεπεία των καταλήψεων στα σχολεία.

«Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» διερωτήθηκε.

Σημείωσε παράλληλα πως σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι το ΠΔ το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.

Σημειώνεται πως τα αιτήματα των καταληψιών μαθητών να επικεντρώνονται στον θεσμό της «Τράπεζας Θεμάτων», τον νόμο για το νέο λύκειο και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr