ΕΛΛΑΔΑ

Γκρεμισμένο το Ληξούρι, «ράβε - ξήλωνε» στο λιμάνι, περιμένουν τις αποζημιώσεις

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 13:47 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 16:47
Γκρεμισμένο το Ληξούρι, «ράβε - ξήλωνε» στο λιμάνι, περιμένουν τις αποζημιώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Εγκαταλελειμένο στην τύχη του είναι το σεισμόπληκτο Ληξούρι και τίποτα δεν άλλαξε από τον περσινό καταστροφικό σεισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Εγκαταλελειμένο στην τύχη του είναι το σεισμόπληκτο Ληξούρι και τίποτα δεν άλλαξε από τον περσινό καταστροφικό σεισμό.

«Ό,τι φτιάξανε βιαστικά ήταν "μπαλώματα" για τους τουρίστες του καλοκαιριού και τώρα τα ξαναξηλώνουν», λέει στο newpost ο κάτοικος της περιοχής Βαγγέλης Λουκέρης. Όπως εξηγεί «φτιάξανε άρον άρον το λιμάνι για να πατήσουν το πόδι τους οι τουρίστες και τώρα το ξηλώνουν γιατί πρέπει να επισκευαστεί το σύστημα αποχέτευσης, κάτι που έπρεπε να έχει προηγηθεί».

Όπως λέει ο κ. Λουκέρης «όλα τα υπόλοιπα έμειναν όπως είναι. Ο δρόμος που συνδέει το Ληξούρι με το Αργοστόλι παραμένει μονοδρομημένος, αφού από 4 μέτρα σε πολλά σημεία έχει μείνει 2 μέτρα δρόμος. Μάζεψαν τα βράχια και τον άφησαν έτσι».

«'Ολα τα ρέμματα έχουν γεμίσει βράχους και χώματα, ζητάμε λεφτά για να τα καθαρίσουμε και δεν μας δίνουν», καταγγέλλει ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες και μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ για κακοκαιρία έχει επιδοθεί σε έναν ανεξάντλητο αγώνα δρόμου με τις υπηρεσίες του νησιού για να προλάβουν τυχόν πλημμύρες.

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων έχουν ολοκληρώσει τις επισκευές στα κτίσματα κι έχουν λάβει μόλις... 4000 ευρώ ο καθένας. Πώς γίνεται αυτό, μας το εξηγεί η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς- Ιθάκης Κατερίνα Ατσαρού.

«Για τις ζημιές στο οίκημά μας, βγαίνει ένας προϋπολογισμός από τους μηχανικούς που έκαναν τον έλεγχο. Ο συνολικός προύπολογισμός διαιρείται ανά τετραγωνικό μέτρο. Για τα πρώτα 150 τμ, το 80% της ζημιάς το παίρνουμε ως αρωγή από το κράτος και το 20%, μαζί με όλη τη ζημιά των υπόλοιπων τετραγωνικών, λαμβάνουμε άτοκο δάνειο από τις τράπεζες. Όμως οι τράπεζες ακόμη δεν έχουν λάβει από το κράτος καμία εντολή. Έτσι, εγώ που έχω ένα ξενοδοχείο 450τμ και το έχω ήδη επισκευάσει, έχω λάβει μόλις 4000 ευρώ, γιατί το κράτος μέχρι σήμερα έχει πληρώσει τη μισή αρωγή».
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr