current views are: 1

7 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:55

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, αρχικά στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Δημοσίευση 11:55’
αρθρο-newpost

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, αρχικά στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, αρχικά στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού και ενημερώνει τους πολίτες ότι θα υπάρχει συνεχής πληροφόρηση μέσω της ιστοσελίδας της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 


σχετικα αρθρα