current views are: 2

7 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:23

Πανικός στους κατοίκους του Αιγίου από τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ – Μικρές υλικές ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών συγκλόνισε το Αίγιο.

Δημοσίευση 17:23’
αρθρο-newpost

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών συγκλόνισε το Αίγιο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών συγκλόνισε το Αίγιο λίγο μετά τις 7.10 το απόγευμα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τέμενη, στον δυτικό κορινθιακό κόλπο.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο τοποθετείται 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Μικρές υλικές ζημιές στο Αίγιο

Σύμφωνα με το thebest.gr υπάρχουν αναφορές για ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα, κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα.

Στην πρώτη περίπτωση έχει ήδη τοποθετηθεί κορδέλα περιμετρικά του κτιρίου για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών.

Παράλληλα σημειώθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης, καθώς και στη τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος βρίσκεται στο Αίγιο, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση βρέθηκαν στην πόλη κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. 

Παρακολουθούν τη δραστηριότητα οι σεισμολόγοι

«Ο σεισμός στην Κεφαλονιά και στο Αίγιο είναι δύο ανεξάρτητα γεγονότα», λέει στο newpost ο καθηγητής Γεωολογίας Ευθύμιος Λέκκας. 

«Παρακολουθούμε την κατάσταση να δούμε πως εξελίσσεται η σεισμικότητα, να δούμε ποια άλλα επίκεντρα υπάρχουν».

Στους δρόμους οι κάτοικοι του Αιγίου

Από την ένταση του σεισμού προκλήθηκε προσωρινά αναστάτωση στους κατοίκους, ωστόσο η ηρεμία επανήλθε στην πόλη. «Πρώτη φορά ένιωσα σεισμό στο γραφείο μου» επεσήμανε χαρακτηριστικά στο newpost ο κάτοικος του Αιγίου Γιώργος Ρούσσος.


σχετικα αρθρα